Väntat över ett halvår på utredning

För ett år sedan upptäckte Jenny att hennes dotter hade speciella behov. Idag väntar hon fortfarande på utredning och frågeställningen är autism. Dottern är sex år gammal och till hösten väntar vanlig förskoleklass men Jenny oroar sig då dottern har svårt för att interagera med andra barn samt har ett stort behov av rutiner. Jenny har tre barn. Det äldsta har fått diagnosen autistiskt syndrom, tourettes och ADHD medan näst äldsta dottern väntar på psykologens utlåtande.

Jenny har tre barn där de två äldsta har speciella behov. Hon upplever att hon både barnen och hon som förälder har hamnat mellan stolarna.

Jenny har tre barn där de två äldsta har speciella behov. Hon upplever att hon både barnen och hon som förälder har hamnat mellan stolarna.

Foto:

Linköping2013-08-02 06:45


Jenny upplever att hon har hamnat mellan stolarna. Landat på en plats där samhällets okunskap möter skolans brister.
-Vi som är föräldrar till barn med speciella behov måste alltid slå oss fram. Även om barnen får rätt diagnos gäller det att anstränga sig till max för att se till att barnen får rätt hjälp. Vi måste agera psykologer, pedagoger och vårdnadshavare och får ofta armbåga oss fram för att samhället ska agera. Jag önskar att jag kunde få vara bara mamma för en stund, säger en något modfälld Jenny.

Pengar som styrmedel
För ett år sedan skrev Linköpings Tidning om Jenny och hennes son som inte fick rätt hjälp från kommunen. Idag har han äntligen en plats i en skola där man förstår hans behov och kan agera därefter. Till hösten fylls dock skolan på med fler elever, vilket Jenny oroar sig över då sonen liksom dottern har svårt att samspela i för stora barngrupper.
-Lärare och rektor på min sons skola ser problematiken i att resurser dras in samtidigt som fler elever får plats i höst men ingen ansvarig politiker lyssnar. Det är tråkigt när pengarna styr, säger Jenny.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om