Vapengömma på grundskola - elever hade "gatustridsvapen" i skåp

Knivar och andra stick eller slagvapen påträffades på Ljungsbroskolan under onsdagens förmiddag. Det var personal på skolan som larmade polisen.

Linköping2016-03-23 14:21

Det var runt halv tio som personal på skolan larmade polisen om att det fanns, bland annat, knivar och andra tillhyggen, inne på grundskolan.

- Vad jag har förstått så har det under en tid pratats om att det funnits, bland annat, knivar på skolan. Varför och vad de skulle användas till är frågor vi nu hoppas att få svar på. När man för hör dem som har vapen på sig brukar svaret vara att man har dem i självförsvar men just nu vet jag inte vad som sagts i förhör, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik och fortsätter:

- Vad som sedan är att räkna som "gatustridsvapen" vet jag inte riktigt heller men jag skulle gissa på, bland annat, knogjärn och kanske något basebollträ. I vissa fall får man ha kniv på sig, bland annat om man är ute och fiskar, men på en skola anser jag att det är rent opassande, säger Thomas Agnevik med strävhet i rösten.

Han tycker att det är väldigt oroande om det finns rena vapen ute på en grundskola.

- Utredningen få senare visa vad som ligger bakom hela den här historien, avslutar Thomas Agnevik vid Linköpingspolisens pressavdelning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om