Var ska nya simhallen ligga?

Igår fattade kommunens planeringsutskott beslut om att föreslå kommunstyrelsen att utreda förutsättningarna för en placering av den nya simhallen ute på Kallerstaområdet.

Linköping2013-11-12 08:00

Redan år 2012 beslutade kommunfullmäktige att Linköpings nya simhall ska byggas i anslutning till Tinnerbäcksbadet men efter att det beslutet togs har en styrgrupp genomfört en granskning av ekonomin och kommit fram till att det inte är så klokt att gå vidare med den planen. Nu har därför allianspartierna enats om ett alternativt ställningstagande om en placering på andra sidan Stångån. Något som socialdemokraterna i Linköping inte är speciellt glada över. Den så kallade styrgruppen har tidigare under året varit ute på en förankringsturné hos fullmäktigepartierna och därefter jobbat fram en alternativ placering av badhuset. Tinnerbäcksbadet ska behållas men den gamla simhallen vid Folkungavallen ska rivas för att ge plats åt bostäder i bästa A-läge.
Långbänksfråga
Frågan såg ut att var helt avgjord tidigt i höstas när kommunen tittade på ett flertal olika simhallsplaceringar, alla belägna i Kallersta, skälet till detta var att man ville få ut mer lägenhetsyta av Folkungaområdet. Men nu har socialdemokraterna bestämt sig för att förorda det gamla ställningstagandet, något som smått förvånar ansvarig politiker i Alliansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om