Världsny forskning i Linköping

I går avslöjades prissumman på den check som Upplevelsekvällen i Ljungsbro tilldelade Barndiabetesfonden: rekordsumman123 000 kronor.

En glad Göran Ingvald får en stor check av Johnny Ludvigsson.

En glad Göran Ingvald får en stor check av Johnny Ludvigsson.

Foto:

Linköping2014-10-08 07:30


Göran Ingvald som anordnar Upplevelsekvällen är mer än nöjd.
- I år kom Trygga Ljungsbro in och sponsrade. Under alla de åtta år som vi ordnat Barnfestivalen och Upplevelsekvällen har vi samlat in en halv miljon kronor. Det är bra för att vara en dag om året och med fri entré, säger han.
Rekordmycket besökare på familjefesten har också bidragit till rekordmånga sålda lotter. Uppskattningsvis omkring fem tusen besökare. Och de 400 nallarna som delades ut i fiskdammen, de tog slut.

"Barncancer viktigare"
Men fortfarande behövs mer pengar till forskning. Det finns stora tendenser till att se ner på barndiabetes jämfört med barncancer som väcker mycket starkare känslor.
- Det finns så mycket forskning som inte kan genomföras av ekonomiska skäl. Vi känner till 504 sätt att förebygga autonom diabetes på möss, men 0 på människor. Det behöver göras fler kliniska studier, säger professor Johnny Ludvigsson, som är på institutionen för klinisk och experimentell medicin och pediatrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om