Världsstjärna på väg mot Linköping

Hon har samarbetat med Världsstjärnor som Neil Sedaka, Charles Aznavour, Leonard Cohen, Tommy Körberg och Mormon Tabernacle Choir. Hon har uppträtt tillsammans med legendariska Placido Domingo and José Carreras.

Nu drar Sissel ut på julturné igen. Foto:Mohamad Kabab

Nu drar Sissel ut på julturné igen. Foto:Mohamad Kabab

Foto:

Linköping2017-11-11 11:00

Hon föddes i Bergen och började sjunga i kör vid nio års ålder och redan som elvaåring vann hon en talangtävling.

Hon har varit med i The Late Show med David Letterman och hon deltog i inspelningen av filmmusiken till Titanic. Hon har spela Maria von Trapp i en norsk version av Sound of Music och gjorde Ariels röst till Den Lilla Sjöjungfrun på danska, norska och svenska.

Sissel Kyrkjebø

Just nu är hon aktuell med sin julkonsert "Sissels jul" som drar ut på Sverigeturné med start den 22 november i Lisebergshallen i Göteborg. Den 23 november kommer Sissel till Linköping närmare bestämt till Crusellhallen i Konsert & Kongress.

- Jag har varit många gånger i Linköping och jag tycker att det är en bra konsertstad. Konsertlokalen här är helt underbar. Läcker och voluminös. Vår julkonsert ska ju vara en traditionell, skandinavisk, vacker musik- och sångupplevelse för hela familjen. Jag har även med mig musiker från USA, England och Norge som kommer med sina influenser och bakgrunder musiken. Vi kommer att bjuda på en konsert som spänner från klassiska julsånger till soul och gospel, berättar Sissel Kyrkjebø.

Gospel och julsånger

En fantastisk röst och en ännu mer fantastisk utstrålning gör att Sissel är en efterfrågad artist i stora delar av världen och en artist som många andra vill samarbeta med.

Tillsammans med Placido Domingo och José Carreras blev Sissel inbjuden till att uppträda på den första offentliga julkonserten i Moskva efter Sovjetunionens fall. Jul har det blivit mycket av för Sissels del, både på skiva och som konsertartist.

- Julen för mig är en fantastisk högtid som ska vara gemensam familjetradition med glädje och musik. Men julen kan också vara något av den värsta tiden för många människor som är ensamma. Då tror jag att musiken och sången kan känna att man är med i en gemenskap trots allt.

Över en miljon människor har sett Sissel Kyrkjebøs tidigare julkonserter bara i Norden och konserterna har blivit utsålda konserter i Sverige och i övriga norden.

Sissel Kyrkjebø tycker att Crusellhallen är läcker. Foto:Mohamad Kabab
Sissel Kyrkjebø tycker att Crusellhallen är läcker. Foto:Mohamad Kabab
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om