Vi och de som undrar varför

I helgen var det vernissage för en ny utställning på Curmanska magasinet i Gamla Linköping då tidigare linköpingsbon Klara Berge med sina klasskompisar från 2012 visade prov på sina textila färdigheter i säregna installationer.

Kristina  Skantze, Klara Berge från Linköping, Elina Nilsson och Anni  Foglert var  klasskompisar och ställer nu ut i varandras hemstäder.  Saknas gör  Nanaka Adachi.

Kristina Skantze, Klara Berge från Linköping, Elina Nilsson och Anni Foglert var klasskompisar och ställer nu ut i varandras hemstäder. Saknas gör Nanaka Adachi.

Foto:

Linköping2015-01-19 08:03


Kristina Grahm som är intendent hälsade alla välkomna och uttryckte sin glädje över att äntligen ha "ren konst" i utställningarna, innan Passagens Lars-Ove Östensson fick äran att knyta upp bandet. För någon klippning var det inte tal om denna dag. Linköping var det sjätte nedslaget i en utställningsturné som går till skaparnas hemstäder.
- Utställningen ger en helhet som förmedlar både visuella intryck som sinnesstämningar. Många av verken är väldigt ljus- och skuggberoende, både med lite obehagliga känslor i undanträngda minnen till gladare sinnesstämningar, säger Lars-Ove Östensson.

Rått och vackert
Klara Berges vävda och nästan svävande tredimensionella installation av lin och ull heter "Jag vill minnas dina minnen" och har ett ljusspel i bakgrunden som visar upp grönskande landskap, vita vidder och flera olika färger. Inspirationen, den kommer från övergivna platser i studiestaden Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om