Vi ska bygga ifatt babyboomen

Botrygg vann en upphandling i tävlan med bland annat kommunens eget bolag Lejonfastigheter uppdraget att få bygga den nya förskolan i södra Mjärdevi.

Christer Gunnarsson från utbildningskontoret, arbetsledare för byggjobbarna. Foto: Charlotta Ek

Christer Gunnarsson från utbildningskontoret, arbetsledare för byggjobbarna. Foto: Charlotta Ek

Foto:

Linköping2013-03-07 07:40


Med en betydligt billigare årshyra och därmed hyra per kvadratmeter fick man återigen vara med och försöka bygga ifatt den pågående babyboomens följder i Linköping. Igår hade kommunens representant Christer Gunnarsson nöjet att få invigningstala och även sätta igång 25 barn i ett första spadtag till sin egen nya förskola i kvarteret Importavtalet.  
Barn som var iklädda bygghjälmar och utrustade med spadar tog med lång erfarenhet från sandlådan rejäla spadtag till den nya förskolan på Storskiftesgatan i södra Mjärdevi.
Förskolan som är i ett plan kommer att bestå av två avdelningar och ha plats för 40 till44 barn och den beräknas kunna starta sin verksamhet redan den förste november 2013.
På varje avdelning finns stora ljusa allrum och lekkök samt ateljé. Eftersom förskolan angränsar till naturmark inbjuds till lek utomhus med bland annat odlingslådor, landhockeyplan, lekhus samt utomhusscen. Vid det första spadtaget var förutom barnen även Christer Gunnarsson från utbildningskontoret och Charlotta Elwing som är projektledare för byggnationen samt inte minst Maria Brahim, byggchef på Botrygg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om