VIF:s seriekonkurrent förstärker

Tre starka nyförvärv presenterade.

Linköping2015-12-22 14:42

Linköping City förstärker inför kommande säsong.

Den mest rutinerade spelare är Filip Svenberg. 2014 spelade han i Superettan med Varberg.

"Filip kommer från spel i Superettan och är egentligen för bra för denna nivå. Därför glädjer det mig extra mycket att efter två års kontakt med Filip tillslut lyckats få honom till oss. Det är en kille som tror mycket på vår satsning och vill vara med och spela upp City till division ett. Filip är en storväxt mittback med en god spelförståelse, ett starkt huvudspel och en fin vänsterfot. Dessutom kan han spela på alla positioner i backlinjen vilket är ett stort plus", säger Citys sportchef Michel Aldemir.

Nyförvärv nummer två är Besart Kalludra från Motala AIF. Före det tillhörde Kalludra ÅFF:s A-trupp.

"Besart Kalludra är en spelare med rätt inställning och karaktär. Han har varit med och vunnit division-2 och vet vad som krävs för att vinna denna serie. Besart är en bolltrygg och hårt arbetande mittfältare som kommer att passa bra in som balansspelare centralt kommande säsong. Besart hade många andra alternativ men att han valde City betyder att han tror på den satsning som föreningen gör", säger Aldemir.

Det tredje nyförvärvet är målvakten Gabriel Bulut, som bland annat har tillhört division ett-laget Syrianska Valsta.

"Vi är väldigt glada att Gabriel har valt att representera City kommande säsong. Med honom har vi fått in en rutinerad målvakt som har spelat på en hög nivå i många år. Han kommer med sin rutin och erfarenhet att bidra med mycket till laget. Gabriel är en mycket aktiv målvakt som dirigerar laget genom sitt sätt att snacka och agera."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om