Vikingafestival vid Nykvarn

Vikingafestivalen Lionga Ting håller sin historiska ställning då den för femte året tar plats i Nykvarnsparken på Stångebro den 17 och 18 augusti. Bakom festivalen står den östgötska föreningen Caput Gothiae som arbetar för att stärka och främja intresset för Linköpings kulturhistoriska arv.

Förra årets festival i Nykvarn.

Förra årets festival i Nykvarn.

Foto:

Linköping2013-08-02 06:49


- Det finns enormt mycket historia i omgivningen kring Nykvarn. Det är själva ursprunget till att Linköping blev till stad. Platsen var som mest betydelsefull under vikingatiden och det är därför vi har riktat in oss på just den epoken, berättar Micael Netz, ordförande i Caput Gothiae. Bland annat berättar Micael om en gammal skeppsättning som idag ligger under asfalten på Tekniska Verkens parkering men som ändå kan berätta en del om det historiska Linköping.

För barn och vuxna
Festivalen är en tidsresa där besökarna får möta berättelser från Vikingatiden, handla historiska hantverk på marknaden, se på fakirer, leka vikingalekar, rida ponny och även ta en tur med vikingabåten Skarf.
- Det är en stor blandning på besökarna men den huvudsakliga målgruppen är barnfamiljer, säger Micael Netz. Tvådagarsfestivalen pågår under hela lördag och söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om