Vinterljusinvigning och 150 000 invånare

I lördags invigdes årets vinterljusinstallationer samtidigt som kommunen uppmärksammade att vi växt till en stad med 150 000 invånare.

Linköpingsträdet är en av installationerna i årets Vinterljusslinga.

Linköpingsträdet är en av installationerna i årets Vinterljusslinga.

Foto:

Linköping2013-11-18 07:46


Arrangemanget inleddes med att et fackeltåg avgick från Lilla Torget fram till Kungsträdgården där man byggt upp en till fällig scen bredvid det som senare skulle avslöjas som ett "Linköpingsträdet". Trädet står invid stadsbiblioteket och är en särskild installation i Vinterljusslingan. 150 ledlampor ska symbolisera "Den växande staden" med en befolkning på 150 000 invånare.

Linköping City Samverkan
Vinterljus och dess föregångare Novemberljus är efterlängtad och uppskattad av linköpingsborna. Det visade sig inte minst genom den månghövdade publiken som samlats i Kungsträdgården i mörkret.
Det ljusnade betydligt när kommunstyrelsens ordförande Paul Lindvall tände Linköpingsträdet och den skönsjungande Motettkören framförde sitt program. Ett varierat underhållningsprogram och glögg med tillhörande pepparkaka värmde också även om kommunens representanter påpekade att det inte var tal om något glädjefyllt firande så här tätt efter vansinnesdådet i Ljungsbro.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om