Vintern högsäsong för handeln

Under årets mörka månader behöver vi nordbor ljus och värme. Just jul och månaderna innan innebär högtryck för de som handlar med belysning. Julen är ljusets högtid och vårt behov av ljus under årets mörka månader är nästintill omättligt.

Under årets mörka månader är vårt behov av ljus stort. Foto: Tommy Pettersson

Under årets mörka månader är vårt behov av ljus stort. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2012-12-31 05:07


- Vår högsäsong infaller från oktober och till slutet av januari, berättar Gert Olsson som äger Ljusglimtens båda butiker i Linköping.
- Folk handlar väldigt mycket belysningsartiklar just under den här tiden och det är inte så konstigt då vi verkligen behöver lysa upp vår tillvaro under de mörka månaderna.
När det sen blir ljusare halveras nästan omsättningen, fortsätter Gert att berätta.
Numera är glödlampans saga all och den nya LED-tekniken har tagit vid. Gert är inte riktigt överrens med det nya och menar att LED-tekniken ännu är i sin linda.
- Det känns ännu inte riktigt färdigutvecklat men med tiden kommer det säkert att bli bra.
Men kunderna frågar fortfarande efter den gamla glödlampan och jag har ännu i lager och kanske klarar jag mig under första delen av 2013.
Sedan är det slut med glödlampor och man får köpa lågenergilampor istället. Detta kan vara lite problematiskt om man har dimmers hemma, vilket är väldigt populärt här i Sverige där vi vill ha ett så varmt ljus som möjligt.
Annat är det ute i Europa där man ska ha ett så vitt och kallt ljus som möjligt. Men om man vill dämpa belysningen med en dimmer kan det bli problem för olika typer av lampor fungerar inte med vilka dimmers som helst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om