Vite för Jensens gymnasium

Nu har skolinspektionen förelagt ett vite för Jensen gymnasium. Föreläggande ligger på hela 200 000 kronor orsaken till detta är att Jensen education college AB skyndsamt ska ge eleverna vid Jensen gymnasium i Linköping tillgång till ett skolbibliotek som uppfyller skollagens krav.

Stort vite för Jensen gymnasium. Foto Rama Gerges

Stort vite för Jensen gymnasium. Foto Rama Gerges

Foto:

Linköping2013-11-28 08:13


På Jensen gymnasium har eleverna inte tillgång till ett skolbibliotek och man har inte rättat till bristen trots tidigare krav från Skolinspektionen i tillsynsbeslut den 11 oktober 2012. Därför tar skolinspektionen nu fram släggan och vill ha bristerna tillrättalagda före den 15 januari 2014 annars kan det kosta.

Viktigt med böcker
Skolinspektionen kommer att ansöka hos förvaltningsrätten om att företaget ska betala vite på 200 000 kronor till statskassan om inte bristerna är åtgärdade.
- Skolans skolbibliotek har ett alltför begränsat innehåll för att kunna bidra till elevernas måluppfyllelse. Skolan har inte heller något organiserat samarbete med stadsbiblioteket som skulle kunna innebära att de krav som ställs på ett skolbibliotek kan anses vara uppfyllt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om