Viten på miljoner utdöms

Nu är det dags igen. Linköpings kommun hotas med vite på två miljoner kronor för brister inom hemtjänsten och för insatser till personer med psykisk funktionsnedsättning.

Jan-Willy Andersson önskar en lagändring.

Jan-Willy Andersson önskar en lagändring.

Foto:

Linköping2013-12-17 08:23


Förra gången det begav sig handlade det om miljonvitesföreläggande för kommunens verksamhet kring missbruks- och beroendevård med en så kallad serviceinsats istället för myndighetsbeslut. Nu är det istället hemtjänsten och verksamheten med personer med psykisk funktionsnedsättning som är föremålet för myndighetens uppmärksamhet.

Vi betalar inte
Kommunen intar även denna gång en tuff hållning och hävdar att det inte finns någon grund för att utdöma viten mot Linköpings kommun.
Linköpings kommun har fått två vitesförelägganden på vardera en miljon kronor av inspektionen för vård och omsorg. Kravet handlar om hemtjänst respektive boendestöd med mera inom psykiatrin. Det är dock ingen ny inspektion som gjorts. Linköpings kommun anser att vitesföreläggandet är felaktigt.
- Vi tycker inte att vi gör fel, utan att lagen ger oss utrymme att göra så här. Det vi vet är att socialdepartementet följer vårt sätt att arbeta med stort intresse och förmodligen kommer det en lagändring i linje med det, säger äldrenämndens ordförande Jan-Willy Andersson och får medhåll av sin Allianskollega.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om