Vretas Skidspår öppet igen

Snö och kyla kommer till nytta.

Snökanonen är framme igen. Foto: Tommy Pettersson

Snökanonen är framme igen. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2015-12-29 07:15


Trots att snön innebar stora besvärligheter för bilister och julfirare på hemväg fanns det många som gladde sig att det äntligen blev lite snö. I samband med att natten mellan lördag och söndagen uppvisade minusgrader på termometern så blev det återigen full fart på snökanonerna vid Vreta Skid- och Motions anläggning på Vreta Kloster golfbana.

Redan idag räknar ansvariga med att öppna ett mindre kortare spår.

Spåransvarige Mats Isaksson såg till att snökanonerna levererade rätt mängd snö på rätt plats. Det behövs stora mänger av den vita nederbörden för att Vreta Ski Center ska kunna öppna hela sin anläggning. Ansvariga räknar dock med att redan idag kunna öppna ett par hundra meter skidspår så dom riktigt sugna kan börja träningen.

- Vi behöver ha cirka 2-3 minusgrader under nätterna för att vi ska kunna köra våra fyra snökanoner. Det kommer att ta ett par veckor innan vi fått spåret klart helt och hållet, men det är många som är intresserade att hjälpa till med kanonerna. Vi räknar med att temperaturen kommer att ligga straxt under noll och det gör att vi nu kan börja preparera ett spår. Enligt väderprognosen ska det under slutet av veckan bli lite mer ihållande kallt väder. Glädjande är att vi har så många frivilliga, som vill offra några timmar på nätterna för att vi skall kunna producera ett åkbart skidspår så fort som möjligt, säger en glad Mats Isaksson, som själv är en erfaren skidåkare med en mängd Vasalopp bakom sig och vet vad som krävs för att få ett bra skidspår.

Läs mer i tisdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om