Vrinnevisjukhuset får ett lyft

Nu ska landstinget förstärka hjärtsjukvården på Vrinnevisjukhuset. Målet är att få en långsiktigt hållbar hjärtsjukvård och öka jämlikheten för hjärtsjuka patienter i Östergötland.

Det ska vara en bra och jämlik vård oavsett var man bor i länet menar Lasse Pettersson från Vrinnevilistan.

Det ska vara en bra och jämlik vård oavsett var man bor i länet menar Lasse Pettersson från Vrinnevilistan.

Foto:

Linköping2012-05-07 06:40


Satsningarna ska bland annat ge kardiologin bättre förutsättningar att rekrytera, vilket i sin tur skapar förutsättningar för en långsiktig bemanning.

Beslut på onsdag
Landstingets politiska ledning är nöjda att kunna satsa på kardiologin och ser fram emot de förändringar som väntas ske inom kort.
-Vårt viktigaste mål är att medborgarna ska känna sig trygga med vården. Det ska vara en bra och jämlik vård oavsett om du bor i öster, väster eller centrala Östergötland, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande. Lasse Pettersson från Vrinnevilistan

Patientens behov i fokus
Enligt behovsanalysen "Jämlik vård" som gjordes 2009 var hjärt- och kärlsjukdomar vanligare bland befolkningen i Norrköping i jämförelse med befolkningen i både Linköping och Motala.
Vi vill minska den skillnaden och få hjärtsjukvården mer jämlik, effektivare och med högre kvalitet.
Från år 2013 är inriktningen att hälso- och sjukvårdsnämnden satsar ytterligare 18,2 miljoner kronor för att stärka hjärtsjukvården i östra länsdelen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om