Wärdshuset i Gamla Linköping säljs

Nu säljs Wärdshuset i Gamla Linköping. Krögaren, Petter Milton, tycker att det är dags för en yngre generation att ta över.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2018-12-19 18:00

I snart 17 år har han drivit Wärdshuset i det som är ett av Sveriges populäraste kommunala museer, Gamla Linköping. Nu återvänder han till sin bror och hans verksamhet på Klosterhotellet i Vadstena.

– Det har varit fina år här och jag tror att verksamheten kan vara av stort intresse för rätt person säger han.

Wärdshuset ligger inrymt i två 1700-talsbyggnader som ägs och förvaltas av det kommunala bolaget, Kulturfastigheter. Bolagets VD Simon Helmer tycker att det är tråkigt att Petter Milton lämnar Gamla Linköping, men har förståelse för beslutet och förhoppningar om att en ny ägare kan se potentialen i att driva restaurang inom en verksamhet – friluftsmuseet – som varje år lockar hundratusentals besökare.

– Wärdshuset är ett viktigt nav i hela museets verksamhet, säger han.

Men i och med att restaurangen ligger där den ligger så är det inte vad som helst som får läggas på tallriken. Någon pizzeria eller kebabställe är uteslutet, enligt Roger Eriksson, försäljningsmäklare på Exitpartner.

– Vilken typ av restaurang som kan komma i fråga finns noga reglerat i hyresavtalet med Kulturfastigheter, säger Roger Eriksson.

Personligen hoppas han att det kan intressera en krögare som vill driva typ ett gästgiveri med husmanskost, kanske åt det mera moderna hållet.

Något pris är ännu inte satt även om restaurangbranschen har sitt eget uträkningssätt för värdet på en verksamhet.

– Jag tror nog att jag kan hitta många med pengar som vill köpa verksamheten, men det som är viktigt här är att hitta en krögare med rätt känsla, säger Roger Eriksson

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!