Whiskyexpo - för trettonde gången

Och snart är det dags för ölmässa.

Folk samlades i långa köer för att komma in på Wiskyexpo 2016. Foto: Tommy Pettersson

Folk samlades i långa köer för att komma in på Wiskyexpo 2016. Foto: Tommy Pettersson

Foto:

Linköping2016-02-01 13:53


Det var snudd på maximalt antal besökare i Konsert och kongress stora nedre plan. Det verkade således inte som om Whiskynördar och kulturintresserade var speciellt vidskepliga av sig nu när Whiskyexpo arrangerades för trettonde gången i rad.

År 1992 samlade, den numer legendariske Whiskyexpogeneralen, Kenneth Lindblad ett tjugotal vänner för att prova whisky och det blev sedan grunden till whiskyklubben Beathas Vänner som fortfarande existerar med 180 medlemmar.

Vid den här tiden fanns det enbart tre single malt på systembolaget att välja på och man fick resa till Skottland för att köpa den ädla drycken från ett mer varierat utbud.

Planerar inför nästa år
Det ena lede till det andra och 2004 var det dags att anordna det första Whiskyexpot i Cupolen som samlade drygt 1300 besökare den gången. Arrangemanget har växt år efter år både när det gäller besökare, utställare och antal seminarier.


År 2010 dök Kenneth Lindblads son Richard Lindblad in på marknaden i och med det nu etablerade Beerexpo. Årets expo blev större än någonsin och det var också debut för en ny avdelning, Romcorner. Romhörnan blev direkt en publiksuccé.

- För andra året i rad hölls Whiskyexpo hållas i Konsert och kongress vilket ökade möjligheterna att ta in fler besökare i en väldigt bra och proffsig miljö, säger Kenneth Lindblad som redan har bokat upp samma lokaler nästa år men dessförinnan ska Beerexpo, som äger rum den 12 mars, klaras av.

Läs mer i måndagens papperstidning

Lindblads expo är en riktig mötesplats för Whisky och rom diggare. Foto: Tommy Pettersson
Lindblads expo är en riktig mötesplats för Whisky och rom diggare. Foto: Tommy Pettersson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om