Winnerbäck mötte rocken i Vidingsjö

Lars Winnerbäck inledde lördagens spelning på Vidingsjö motionscentrum med vemodiga toner och tunga basgångar.

Lars Winnerbäck. När Linköpingssonen är hemma sluter folket upp. Foto: Gustav Skogens Båld

Lars Winnerbäck. När Linköpingssonen är hemma sluter folket upp. Foto: Gustav Skogens Båld

Foto:

Linköping2012-09-04 06:40

Med sitt sjumannaband prydligt klädda i jeans och svart kavaj intog Winnerbäck scenen med ett svart paraply i handen och sjöng "Jag har köpt en kostym till min egen begravning".

Rockigt arrangemang
Årets arrangemang var hårt influerat av rock och svårmod. På sologitarr fanns Nicke Andersson och hans snabba fingrar som vandrade över strängarna obehindrat och lät ljudet flöda över Vidingsjöskogarna. Det var tungrott men Winnerbäcks röst hanterar det galant och han når fram utan omsvep.
Hjärter dams sista sång, En tätort på en slätt och Elegi framförs med bara honom själv och en akustisk gitarr. Det är då den rödhårige grabben från Vidingsjö är som bäst. Publiken lyssnar stillsamt och utanför avspärrningarna ser man mobillampor lysa lite varstans. Bandet tar sedan återigen plats på scen och en lite för dramatisk version av "Jag har väntat på ett regn" frambärs med tunga slag på trumman och djup bas. En liten utandning kan tas när introt till Om du lämnade mig nu sprider sig över publiken. Nicke Andersson bevisar återigen varför han är en högt aktad gitarrist då han tar violinens plats och framför passande solon till den tusenfalt hyllade balladen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om