Ytterligare kvalitetssäkring i omsorgen

Nu går Linköpings kommun och dess alliansregering in i steg två när det gäller kvalitetssäkring av upphandling och utvärdering inom omsorgerna.

Linköping2012-03-28 06:44

En ganska segsliten historia som exporterades från DN:s granskning av Caremas vårdboende i höstas har lett till att Linköping nu får ett nytt kontor i sin kommunorganisation.

Lagen om offentlig upphandling
Många systemkritiker vill väl egentligen ha bort köp och säljorganisationen inom vårdsektorn men de får nu istället ytterligare en skärpning av upphandlingsprocessen som ska leda till ökad kvalitet och säkerhet.
Ett nytt fristående kontor för utvärdering och uppföljning av kvalitet inom verksamheterna under äldrenämnden och omsorgsnämnden ska upprättas enligt beslut av planeringsutskottet.
- Kommundirektören får i uppdrag att skyndsamt organisera ett nytt oberoende kontor med en chef och åtminstone två nya tjänster som ska genomföra en kompletterande granskning som både omfattar omsorgsnämndens och äldrenämndens verksamheter, säger Paul Lindvall som för tillfället samlat ihop alla alliansgruppledare för att ge extra tyngd åt förslaget.

Gott betyg av Lusensky
Missförhållandena i andra kommuner har skapat oro och bidragit till många frågor väckts även i Linköping.
Äldrenämnden beslutade att köpa in en extern granskning av äldreomsorgsverksamheten genom Sven Lusenskys försorg och tidigare har kommundirektören genomfört en genomlysning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om