Ytterligare två bilar brann

I lördagskväll brann återigen i stadsdelen Ryd i Linköping. Även denna gång var det bilar som hade satts i brand.

Linköping2016-02-29 07:50

I torsdagskväll brann det på olika fyra ställen i Ryd bland annat i sophus, garage och i bilar parkerade på Rydsvägen. Polisen misstänker att en del av dessa bränder är anlagda.

Nu i lördags var det dags igen för polis och räddningstjänst att rycka ut för att släcka bränder Klockan 23.25 larmades räddningstjänst och polis till Rydsvägen igen med anledning av en brand i två parkerade bilar.

Då det blåste ganska friskt så fanns fans det risk för spridning av branden till ett närliggande garage. Släckningsarbetet klarades på kort tid och ingen person kom till skada. Två bilar blev däremot skadade och brandorsaken var i helgen fortfarande okänd.

Polisen har upprättat en anmälan med brottsrubricering skadegörelse genom brand. Detta då det inte finns någon naturlig orsak till att bilarna börjat brinna. Det finns i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Torsdagens fyra bränder på Rydsvägen misstänks också vara anlagda. Den första branden skedde i en husvagn på Rydsvägen och en anmälan upprättad gällande skadegörelse genom brand samt framkallande av fara för annan. Lite senare samma kväll larmades räddningstjänst och polis till bränder i två fristående sophus. Dessa båda bränder rubricerades också de som skadegörelse genom brand.

Sedan uppstod det en brand med rökutveckling i ett garage och i en förrådslänga. Någon eller några okända personer hade kastat in brinnande föremål genom ett fönster till ett förrådsutrymme, innehållande bland annat trämöbler och diverse flyttkartonger. Räddningstjänsten kunde släcka branden snabbt, men spridningsrisken var överhängande. Då det fanns risk för stora egendomsskador har en anmälan gällande försök till mordbrand upprättats.

Det finns i nuläget inga misstänkta och det finns heller inga rapporter om några personskador i samband med bränderna.

Polisen är intresserad av att komma i kontakt med eventuella vittnen eller personer som kan lämna andra upplysningar gällande bränderna i Ryd. Kontakta polisen på telefon 114 14.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om