Barn fast i barnstol och i gunga

Måltiden slutade inte riktigt som det var tänkt. Räddningstjänsten fick tillkallas.

23 augusti 2019 18:21

När barnet skulle tas ur sin barnstol så tog det stopp. Barnet gick inte att rubba. Händelsen inträffade vid 17-tiden på fredagseftermiddagen och när räddningstjänsten kom till lägenheten i Skäggetorp fick de klippa upp stolen.

– Det var lätt gjort, det var en vanlig Ikeabarnstol i plast, säger Mikael Kalered, inre befäl vid Räddningstjänsten Östra Götaland.

På vilket sätt barnet hade kunnat sätta sig fast, kan inte Kalered säga. Bara konstatera faktum att barnet inte gick att lyfta ur sin stol.

– Sådant här händer ibland, vi får åka ut på lite märkliga saker, Men allt gick bra och barnet mår bra, konstaterar han.

Tidigare på fredagen – vid 14-tiden – fick räddningstjänsten göra en utryckning till Slestadskolan i ett liknande räddningsärende. Den gången var det ett äldre barn som fastnat i en småbarnsgunga.

Barnet som klämde sig ner i gungan var dock betydligt större än det gungan var dimensionerad för. Hen kunde sedan inte ta sig ur gungan på egen hand.

Räddningstjänsten fick lossa på bultar och skruva i sär gungan. Problemet är, enligt Mikael Kalered, att den som klämmer ner sig i en för lite gunga, riskerar att svullna i benen och det gör det också svårare att komma loss på egen hand.

Barnet i gungan kom inte till skadad

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Ekstedt

Ämnen du kan följa