Centerpolitiker rycker ut

Bedrövligt, men det här händer vid alla valrörelser. Det säger Gösta Gustavsson, centerpolitikern som är ute och lagar vandaliserade valskyltar.

Vandaliserade skyltar i närheten av ishallen i Linköping.

Vandaliserade skyltar i närheten av ishallen i Linköping.

Foto: Gösta Gustavsson

Linköping2019-05-18 14:00

Så här i valtider har han tagit för vana att åka runt och kolla de valaffischer han satt upp för sitt partis räkning. Och han åker aldrig utan rejäl utrustning i bilen. Här finns både yxa, spett, skruvdragare, skruvar och nitar. Som kommer till användning och inte så sällan heller. Inte när det stundar val.

På fredagen var det dags igen, i närheten av ishallen upptäckte han flera valskyltar nedrivna, en del riktigt förstörda.

– Visst kan en del falla för vind och blåst, eller bli påkörda vid gräsklippning, men för det mesta ser man vilka som är förstörda med flit, säger han.

Han lagar det egna partiet skyltar och reser upp andra partiers plakat om de bara är nedrivna. Lite kollegialitet över gränserna med andra ord. Skulle valaffischerna vara väldigt trasiga så ringer han partiföreträdare. Det händer också att andra partier ringer honom och berättar om var han kan hitta vandaliserade valaffischer.

Fredagens upptäckt av nedrivna skyltar föranledde ett inlägg på Facebook där han skriver: "Har idag ägnat 2 timmar för att åka runt och laga skadade och sönderslagna valtavlor. Tråkigt att det finns folk som bara förstör dessa. Det drabbar ju flera partier och visar på en respektlöshet mot vår demokrati".

"Helt bedrövligt oavsett vems plakat eller budskap", tycker en av hans följare i tråden.

Den här dagen var det skyltar vid ishallen, andra ställen där skyltar inte heller får stå kvar så länge är ett område vid Citygross. Skäggetorp är också ett område där Centerskyltar lever farligt, säger han.

– Nu fanns i alla fall plakaten kvar. I höstas inför valrörelsen försvann flera våra av valskyltar – med träkonstruktionerna och allt – och de har aldrig kommit till rätta.

Gösta Gustavsson åker aldrig - i valtider - utan verktyg i bilen så han kan laga  förstörda valskyltar.
Gösta Gustavsson åker aldrig - i valtider - utan verktyg i bilen så han kan laga förstörda valskyltar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!