Företag drabbat av inbrott under natten

Ett byggföretag blev av med många av sina verktyg under natten. – Det skapar en mängd problem för företagen, säger polisen presstalesperson.

Linköping2019-07-08 10:04

En omfattande mängd verktyg stals under natten till måndag från ett pågående bygge på Nykvarnsgatan i nordöstra Linköping. Flera containrar var uppbrutna på ett område som inte var inhägnat.

– Jag har inget uppskattat värde än, men enligt anställda på företaget så är det en större mängd, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen. Senare på förmiddagen kom ett uppskattat värde på 50 000 kronor.

Larmet kom till polisen vid 06.40 och personal på företaget har själva begränsat tiden för inbrottet till natten mellan söndag och måndag.

– Verktyg låg kvar på marken på ett sätt som gör att vi tror att de kan ha blivit avbrutna under inbrottet.

Polisen tar tacksamt emot iakttagelser från området via 114 14 eller webbformuläret på polisens hemsida.

– Det är tragiskt att det sker ännu ett inbrott av den här typen. Det skapar en mängd problem för företagen som drabbas, säger Björn Öberg.

Under polisens arbete på platsen uppmärksammades ännu ett inbrott i området. Också det på ett företag som drabbats av inbrott i en byggcontainer, söder om det andra inbrottet, på Södra Stånggatan. Det uppskattade värdet från det inbrottet är omkring 30 000 kronor. Polisen har i nuläget ingen misstänkt för stölderna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!