Hon kan göra comeback på posten

Kristdemokraten Liselotte Fager gör av allt att döma comeback som äldrenämndens ordförande, det står klart när partiet nu är klara med sina interna val.

Magnus Engström blir ny ordförande för  Lejonfastigheter.

Magnus Engström blir ny ordförande för Lejonfastigheter.

Foto: Fredrik Topplund www.topplund.s

Linköping2018-10-31 12:35

Att Sara Skyttedal blir gruppledare och också vice ordförande i kommunstyrelsen är känt sedan tidigare. Nu är även valen till styrelser och nämnder klara.

Liselotte Fager var äldrenämndens ordförande under åren 2010–2014 när hon efterträdde kristdemokraten Jan Willy Andersson. Äldrepolitiken under de åren präglades av många upphandlingar. När Alliansen förlorade i valet 2014 var större delen av Linköpings äldreomsorg i privat regi. I dag är den skillnaden nästan utjämnad.

Vilken linje tänker ni hålla under kommande mandatperiod?

– I vårt program säger vi att vi vill prova det här med lagen om valfrihet. Det ger företagen en ärlig chans att bygga något långsiktigt och gör också att de som bor på ett boende behöver byta utförare, säger Liselotte Fager.

Utöver sin ordförandepost kommer Liselotte Fager också att ingå som ordinarie ledamot i Stångåstadens styrelse.

Magnus Engström, blir ny ordförande för Lejonfastigheter där han efterträder Björn Immerstrand (MP). Engström har suttit med i KD:s fullmäktigegrupp och har under senaste mandatperioden varit ersättare i

bildningsnämnden. Utöver ordförandeskapet i Lejonfastigheter kommer Engström också att ha en ordinarie plats i barn- och ungdomsnämnden.

Kristdemokraterna har också valt Claes Bengtsson som ordförande i Science park Mjärdevi.

Åldersspannet bland de förtroendevalda är stort, enligt ett pressmeddelande. Yngst är 19-åriga Amanda Olsson som blir ersättare i bygg- och miljönämnden och äldst är Lars Eklund, 76 år. Under åren 1991 till 1994 var Lars Eklund Kristdemokraternas första kommunalråd i Linköping. Eklund kommer nu att vara ledamot i Tekniska verken.

KD:s toppkvartett. Från vänster, Per Larsson, oppositionsråd i Regionen, Liselotte Fager, Sara Skyttedal och Magnus Engström
KD:s toppkvartett. Från vänster, Per Larsson, oppositionsråd i Regionen, Liselotte Fager, Sara Skyttedal och Magnus Engström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!