Man livshotande skadad vid brand

En man ådrog sig livshotande skador i samband med en lägenhetsbrand på Videgatan i Valla.

Foto: Johnny Gustavsson

Linköping2018-11-07 14:21

Det var strax efter klockan 14 på onsdagen som en granne larmade om att det kom in rök i köket från lägenheten ovanför. Grannen uppgav också för SOS att det lät som att det brann i grannlägenheten.

Räddningstjänst, polis och flera ambulanser larmades till adressen. En polispatrull som var först på plats kunde lokalisera en man innanför ytterdörren till lägenheten. Patrullen beslutade att bryta upp dörren och lyckades få ut mannen.

Polis drog ut den här mannen från lägenheten. Han var inte kontaktbar när de drog ut honom och han fördes med ambulans till sjukhus, säger Åsa Willsund, polisens presstalesperson.

Enligt en sjukhusbulletin på onsdagskvällen är mannen livshotande skadad. Mannen opererades akut och hans tillstånd är kritiskt.

I samband med att polisen fick ut mannen gick räddningstjänstens rökdykare in och kontrollerade bostaden, där en fullt utvecklad brand uppstått. Släckning påbörjades och branden var senare under kontroll och kunde begränsas till lägenheten, meddelade räddningstjänsten.

Mikael Ericson, vakthavande befäl vid polisen i region Öst uppgav under natten till torsdagen att det upprättats en anmälan om misstänkt allmänfarlig vårdslöshet.

– Utan att uttala mig om det här fallet kan allmänfarlig vårdslöshet gälla sådant som sängrökning eller torrkokning till exempel. Men anmälan skrivs inte utan att det finns misstanke om något liknande, säger Mikael Ericson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!