Martin Widmark är inte nedslagen

Martin Widmark låter sig inte nedslås av beskedet från kommunstyrelsen i Linköping. Han tror ändå på att idén med Valleby som besöksmål blir av.

11 maj 2019 10:00

Widmark tolkar inte alls beslutet som negativt.

– Jag har aldrig räknat med en massa miljoner, men tycker att kommunen verkar intresserad och villig att hjälpa till, säger han.

Att kommunen inte går in som finansiär ser Martin som ett klokt hanterande av skattebetalarnas pengar. Projektet bör kunna bära sig själv.

Några planer på att släppa idén med ett Valleby har han inte. Nu behöver det nödvändigtvis inte ligga i Linköping, men som gammal Linköpingsbo - Widmark är uppvuxen i Sturefors - tycker han att det skulle vara roligt.

Hans idé är att skapa ett turistmål där besökarna bjuds in som aktörer och inte i första hand som konsumenter. I Valleby ska man kunna delta i mysterier och klurigheter och testa sådant som både teater och musik, tänker han sig.

– Det ska vara en inkluderande miljö, där alla känner sig välkomna. Min dröm är att skapa ett besöksmål som ger en annorlunda upplevelse och som man vill återvända till, säger han.

Efter kommunstyrelsens nej till finansiering, blir det nu upp till en hugad privat finansiär om det ska bli något Valleby. Martin Widmark är övertygad om att fler kan se potentialen i hans idé.

Men den som satsar måste vara medveten om vilken typ av projekt det handlar om.

– Här handlar det inte om snabba cash utan att bygga något långsiktigt, säger han.

Böckerna om Lasse Majas detektivbyrå som utspelar sig i den fiktiva staden Valleby, har enligt författaren sålts i över 10 miljoner exemplar och är översatta till 40 språk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Ekstedt

Ämnen du kan följa