Nytt beslut om vem som ska betala

Nu tas det första steget mot en ny skola på Kungsberget. Men om det blir en Laterna Magica – på det sätt som arkitektförslaget visade – det är långt ifrån klart.

Än så länge är det oklart om Nya Kungsbergsskolan kommer att se ut det vinnande arkitektförslaget Laterna Magica.

Än så länge är det oklart om Nya Kungsbergsskolan kommer att se ut det vinnande arkitektförslaget Laterna Magica.

Foto: Zenaida Hadzimahovic

Linköping2018-12-13 21:00

Det som barn- och ungdomsnämnden beslutade på onsdagens möte rör projekteringen av skolan och vem som ska stå för projekteringskostnaderna om planerna av någon anledning skulle avbrytas.

Beslutet innebär att om allt går som det är tänkt – Nya Kungsbergsskolan byggs – så kommer den kostnad som uppstår i samband med projekteringen att ingå i den hyra som barn- och ungdomsnämnden ska betala.

Men skulle planerna gå om intet så blir det barn- och ungdomsnämnden som får stå för den stora delen av projekteringskostnaden, närmare bestämt 75 procent, medan Lejonfastigheter ska stå för resterande 25 procent. Enligt förslaget till beslut så får projekteringen som mest kosta 5,7 miljoner.

Även om det här beslutet är ett första steg mot en ny skola, så är det långtifrån klart hur den kommer att se ut. Om det blir exakt som arkitektförslaget är högst oklart och Lejonfastigheter har inte heller förbundit sig till att bygga precis just detta, enligt Christer Gunnarsson på utbildningsförvaltningen.

Samhällsbyggnadsnämnden jobbar med en detaljplan som förväntas bli klar under nästa år.

Någon tidsplan finns ännu inte antagen. Sett till behovet av skollokaler så är 2021–2022 att föredra, enligt Gunnarsson.

– Men enligt Lejonfastigheter lutar det mera åt 2022 eller 2023, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!