Så kommenterar Kristina Edlund (S) den borgerliga budgeten för 2020 från M+C+L+KD-majoriteten, Allians för Linköping. Den nya majoriteten satsar bland annat på att försöka höja lärarlönerna. Det gör Edlund tummen upp för:

– Vi påbörjade stora satsningar på lärarlönerna under förra mandatperioden. Vi måste fortsätta med en viljeinriktning om att jobba med det i fortsättningen, säger Kristina Edlund.

Allians för Linköping noterar i sin kommentar till budgeten att det måste bli lättare för näringslivet.

– Det finns ju också effektiviseringar på väg. Om man gör nedskärningar så tror jag att frågan blir hur man ska finansiera satsningar på näringslivet. Jag tror att de pengarna kan behövas inom skola och omsorg.

Du verkar gilla flera förslag, vad är ni inte överens om?

– Många förslag verkar bra. Men jag tror inte att vi kommer att vara överens om budgetramarna, hur förslagen ska finansieras. Det finns saker som vi absolut kommer att vara överens om. Arbetsmarknadspaketet är en satsning som vi tog fram gemensamt i slutet av förra mandatperioden. Där vi vill vi fortsätta att vara med och utveckla.

Vad menar du med finansieringen?

– Det är lätt att lova saker. KD gick till val på skattesänkning med en krona. Jag hade känt mig rätt lurad i dag om jag hade röstat på Kristdemokraterna. Vi har inte noterat någon skattesänkning ännu i deras budgetförslag. Det tycker jag i och för sig är positivt, men KD håller inte sina vallöften, säger Kristina Edlund.