Carlings gästspelar – i Toverum

Multimusikaliska familjen Carling gör miniturné när frontfiguren Gunhild Carling är hemma på Sverigebesök. Att det blir spelning i IOGT-NTO i Toverum är kanske något otippat. ”Det här sticker verkligen ut, biljetterna sålde slut direkt”, säger Jan Ekholm.

Tre trumpeter samtidigt. Multuunderhållning väntar när Gunhild Carling och Carling Family spelar i Toverum nästa vecka.

Tre trumpeter samtidigt. Multuunderhållning väntar när Gunhild Carling och Carling Family spelar i Toverum nästa vecka.

Foto: MAJA SUSLIN / TT

Locknevi2019-02-18 19:00

Tisdag nästa vecka lär det bli drag i IOGT-NTO:s lokal i Toverum. Carling Family med tre generationer bjuder på gladjazz och varieté med den alldeles speciella mix som blivit familjens signum.

– Utöver musik blir det balansakter, spex, komik. Jag tror vi är ganska unika med vår blandning av cirkusakter, virtuosa solon och gammal klassisk gladjazz i swingstil, säger Ulf Carling, som numera bor i Toverum med sin familj.

När hans syster Gunhild Carling, som blev känd för den bredare publiken efter sin medverkan i "Allsång på Skansen", kommer hem från USA passar familjebandet, som musicerat sedan början av 1980-talet, på att åka ut på Sverigeturné.

– Vi spelar i Markaryd, Vetlanda, Växjö, Linköping, Stockholm – och Toverum. Vi hade en klämdag och då tyckte jag det kunde vara kul att göra något här, lokalt.

IOGT-NTO var inte sena att nappa på erbjudandet

– Man tackar inte nej till världsartister. Det här är verkligen något utöver det vanliga och biljetterna har gått som smör. Nu blir det dessutom en extrainsatt föreställning på eftermiddagen, säger Jan Ekholm, IOGT-NTO.

Familjen Carling har dessutom förstärkning av pianisten Leonid Ptashka, som utsetts till Israels roligaste man två år i rad.

– En fantastisk virtuos, som vi lärt känna när vi turnerat i Israel, säger Ulf Carling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om