De väntade in det nya året tillsammans

I drygt 20 år har det nya året firats in i Locknevi Bygdegård. Den här upplagan lockade ett 90-tal gäster, vilket är den högsta siffran på över tio år.

Ett 90-tal personer kom till Bygdegården i Locknevi för att fira in det nya året tillsammans.

Ett 90-tal personer kom till Bygdegården i Locknevi för att fira in det nya året tillsammans.

Foto: Magnus Strömsten

Locknevi2018-12-31 22:17

Många som vill fira in det nya året tillsammans med andra på landsbygden kan ha svårt att finna någonstans att göra det, då många festarrangörer gett upp på grund av vikande intresse. På Locknevi bygdegård går man dock mot strömmen. Traditionen att fira tillsammans på nyårsafton har funnits i över 20 år och intresset i år ärstörre än på mycket länge.

– Vi har hållit på någonstans mellan 20 och 25 år med de här festerna. Upplägget har alltid varit att vi börjar kvällen med en trerätterssupé. En del av maten hjälps vi åt att laga och en del köper vi in färdigt. Sedan blir det dans och i år spelar bandet Callisto från Linköping för första gången. Efteråt är det kaffe och tårta och det avslutas med bubbel och fyrverkerier vid tolvslaget, säger Lisa Axelsson som är med i arrangörsgruppen.

Hur många gäster kommer hit i år?

– Det var 94 anmälda från början, vilket är den klart bästa siffran de senaste tio åren. Sedan blev det några återbud på grund av sjukdom. Det kommer gäster från stora delar av trakten. Bland annat från Överum, Kisa och Vimmerby. Från Vimmerby ordnas det med en buss dessutom, säger Lisa Axelsson.

Vad gör ni för att lyckas?

– På en del andra orter där man ordnat fester på nyår har man tvingats lägga ner. Vi har mycket folk som har som tradition att träffas hos oss i Locknevi och vet att vi har det trevligt. Ryktet sprider sig och när alla trivs är det också roligare för oss som arrangörer att fortsätta, säger Lisa Axelsson.

Ett av gängen som hade det trevligt i Locknevi.
Ett av gängen som hade det trevligt i Locknevi.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om