Namelle från Locknevi satsar på musiken i LA

Locknevibördiga Elin Namnieks, artistnamn Namelle, är nu i Los Angeles i USA för att utveckla karriären. "Här känns mina drömmar inte så långt borta", berättar hon.

"För mig är verkligen den här resan en möjlighet att bara få fokusera på låtskrivandet och att nätverka." Elin Namnieks, Namelle, är på plats i Los Angeles för att satsa på musikkarriären.

"För mig är verkligen den här resan en möjlighet att bara få fokusera på låtskrivandet och att nätverka." Elin Namnieks, Namelle, är på plats i Los Angeles för att satsa på musikkarriären.

Foto: Jolina Elish

Locknevi2022-03-13 09:30

I bakgrunden hörs ljudet av en bildörr som slås igen, susandet från trafik och röster från förbipasserade människor. Elin Namnieks är på väg till skivbolaget Dim Mak Records där hon sedan två veckor har praktik.

– Det känns så lyxigt att vara här. Skivbolagen grundades av Steve Aoki och han är en stor producent i EDM och House världen. Så jag är här för att skriva musik till deras artister och samtidigt håller jag på att färdigställa min andra EP, säger Elin Namnieks.

Praktiken som pågår fram tills mitten av maj är en del av låtskrivarutbildningen Elin Namnieks går hos Musikmakarna i Örnsköldsvik. Att arbeta i USA berättar hon har varit en dröm sedan länge. 

– Jag har alltid gjort musik på engelska och har sagt att det egentligen inte spelar någon roll var jag slår igen så länge som jag har möjlighet att kunna leva på musiken och turnera runt. Men eftersom jag har ett internationellt sound så har förhoppningen varit att kunna nå ut även i USA. Så för mig är det fantastiskt att få vara här och kunna promota min musik. 

undefined
"Det är så mycket intryck, det blir man väldigt trött av samtidigt känns det fantastiskt att vara här. Något som jag tror att jag kommer ta med mig härifrån är bland annat det amerikanska arbetssättet där mycket sker spontant", berättar Elin Namnieks.

Drömmen att kunna livnära sig på sin musik berättar hon känns närmre än någonsin. 

– När man kommer hit är så mycket av det man drömt om så nära, och det känns inte så omöjligt som det ibland gör när man är helt själv i en liten lägenhet. Här kan man en vanlig onsdageftermiddag plötsligt springa på någon som man har velat jobba med hela livet. Så jag fokuserar också mycket på att nätverka och hoppas kunna bygga upp en ny bas här. Då blir det mycket enklare att kunna återvända i framtiden och jobba. 

Även om mycket av tiden nu läggs på att skriva åt andra är förhoppningen att den nya EP på fem låtar ska vara klar att släppas till sommaren.  

– Jag älskar också att skriva till andra och jag tror att det är väldigt viktigt att göra det. Det ska bli kul att se hur många låtar jag hinner få ihop under den här tiden. Men normalt kommer mitt egna artisteri alltid i första hand. Fördelningen är ungefär 85 procent på mitt egna artisteri och 15 procent till andra. Så kommer det nog att vara i ett par år till för jag vill passa på att fokusera på mitt egna. Nu känns det superkul att snart få visa ny musik igen. Ljudmässigt är den nya EP i samma stuk som den första och låtarna handlar om kärleks- och vänskapsrelationer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!