Framåtblick bjöd in de yngre

När projektgruppen Locknevi Framåtblick bjöd in till möte i helgen var det särskilt ortens yngre invånare man ville ha in synpunkter från. ”Det blev ett bra möte och det kom fram en del idéer”, säger Krister Segergren i initiativgruppen.

Sex av sju lägenheter i Nygård, Locknevi är uthyrda. Projektgruppen Locknevi Framåtblick hade möte med särskilt fokus på ortens yngre.

Sex av sju lägenheter i Nygård, Locknevi är uthyrda. Projektgruppen Locknevi Framåtblick hade möte med särskilt fokus på ortens yngre.

Foto: Arkivbild: Jenn Hultberg

Locknevi2018-10-23 08:00

Projektgruppen Locknevi Framåtblick har en vision att få Locknevibygden mer levande och bildades när det fanns tankar på att sälja Nygård. Och lobbyarbetet har gett effekt.

– Vimarhem har rustat lägenheterna och vad jag vet är sex av sju uthyrda för inflyttning i november. Och några personer flyttar in från andra kommuner, så det är ju jättebra, säger Krister Segergren.

Det finns också idéer för hur man skulle kunna använda det stora huset, med fyra lägenheter, kök och matsal.

– Det finns visst intresse för sommarcafé eller vandrarhem, men det är än så länge bara idéer och vi får se var det landar.

I somras hade Locknevi Framåtblick stormöte, nu hade man fokus på yngre för att få veta vad som är bra och vad som är mindre bra i Locknevi.

– Många lyfter det positiva med naturen, enkelheten, billigt boende, gemenskapen och det som kan bli bättre är kollektivtrafiken, kommunikationer, mötesplatsen och tillgång till arbetstillfällen.

Ett konkret resultat av det senaste mötet är att man startat en Facebookgrupp för interna diskussioner.

– Det som är öppet för alla lägger vi ut på hemsidan, men det kan finnas behov av att diskutera annat för de som bor och verkar i Locknevi.

– I november ska förstudien man beviljats pengar för att ta fram vara klar och nästa möte kommer att hållas efter årsskiftet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om