Motorfesten i Locknevi – en stor succé

Locknevi Classic Cars drog stor publik i strålande sommarväder i helgen. Bilälskare i alla åldrar njöt av de utställda fordonen.

Angie Enders och Frank Louis kom ända från Luxemburg.

Angie Enders och Frank Louis kom ända från Luxemburg.

Foto: Carl Abrahamsson

Locknevi2022-06-19 07:00
undefined
Många fina "jänkare" fanns såklart att beskåda.

Sedan debuten 1998 har Locknevi Classic Cars bara vuxit och vuxit. Efter de inställda pandemiåren är nu den stora motorfesten äntligen tillbaka. Att folk hade längtat rådde det inga tvivel om. I strålande fint sommarväder drev besökare och utställare omkring, hälsade på vänner, beundrade bilar från USA och Europa (inklusive gamla fina Volvo- och SAAB-modeller), motorcyklar, traktorer och lastbilar. Ja, till och med gamla motorsågar fanns att beskåda!

– Det ska bli jättekul, det har varit en stor saknad, berättar arrangören Stefan Karlsson för Vimmerby Tidning dagen innan arrangemanget. Vi bestämde oss för att köra igen direkt då restriktionerna släppte. Vi har annonserat i tidningar och jobbat stenhårt med årets evenemang. 

undefined
Sport- och rallybilar fanns i överflöd i Locknevi.

– Det unika med Locknevi är att det är så komprimerat på en sådan liten yta, fortsätter Karlsson. Det gör att det känns mer familjärt. Trevligt, brukar folk säga, jämfört med större motorträffar som till exempel i Västerås, eller "hojrocken" i Västervik. Vi har fler utställare nu än förr, det kan vi märka. Men också större publik.

undefined
Arne Ågren med sin Studebaker Dictator från 1931.

Arne Ågren från Sonnebo var på plats med en Studebaker Dictator från 1931.

– Modellen var tvungen att döpas om lite senare på grund av kriget. Senare hette den "Director" istället. Jag köpte den nedmonterad i närheten av Vimmerby och har själv byggt ihop den. Minst 2000 timmar har det tagit.

undefined
Angie Enders och Frank Louis kom ända från Luxemburg.

Frank Louis och Angie Enders hade åkt hela vägen från Luxemburg i en Dodge MaxiVan från 1979 och en Pontiac Safari från 1956.

– Vi älskar den här festivalen och även Sverige, berättar Louis.

– Vi kommer faktiskt flytta hit snart, flikar Enders in. Här finns underbara vägar och fantastiska motorträffar som den här.

–Jag vet faktiskt inte om vi har någon direkt konkurrens, säger Stefan Karlsson. Hojrocken i Västervik är ju samma dag och även ett evenemang på Kalmar Travbana. Men Locknevi är väldigt unikt och det är alltid speciellt när rallyt drar igång. Jag blir glad när det blir fin respons från folk.

– Jag tycker nog att allt är kul, säger Karlsson. Men jag vet också att det är så mycket att göra att jag har svårt att koppla av och verkligen titta. 

Själv ställer han ut ett gäng Renaultbilar:

– När jag var tio år gammal hade vi en granne som körde rally med en Renault, så mitt intresse kommer säkert därifrån. 

Sverige representerades med en hel del gamla SAAB.
Sverige representerades med en hel del gamla SAAB.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!