Succén upprepas: "En dag för barnen" med gratis aktiviteter

Godiset tog slut förra året. Nu har sockenföreningen i Locknevi laddat upp rejält. Nytt för i år blir fotbollsträning och fler hoppborgar även för de yngsta. "Jag tror det blir succé igen", säger ordförande Krister Segergren.

Hoppborgar för alla åldrar utlovas.

Hoppborgar för alla åldrar utlovas.

Foto: Jimmy Karlsson

Locknevi2024-09-04 16:00

Sommarlovet är slut och de flesta är tillbaka efter semestrarna. Vad passar väl bättre än att samlas för "En dag för barnen"? Det tyckte i alla fall 500 besökare som kom förra året. Krister Segergren räknar med att det blir minst lika många i år.

– Eventet har blivit lite mer känt. Vi har gjort reklam. Jag tror det blir succé igen, säger han.

Programmet har fått lite nya inslag. Förutom den populära fiskdammen med godis, ansiktsmålning, ponnyridning, trampbilar, Bungee Run, Play bed, ja, listan fortsätter, kommer Blackstad Odensvi IF (BOIF) arrangera fotbollsträning. Även hoppborgarna har utökats så att de yngsta barnen ska kunna delta. 

Allt är gratis för barnen och eventet är ett samarbete mellan Sockenföreningen i Locknevi (initiativtagarna) och hembygdsgården, bygdeföreningen och sponsorer, samt alla volontärer som ställer upp. 

– Det var medlemmar i styrelsen som har små barn som kom på idén med eventet. Det bygger helt och hållet på alla ideella krafter.

– Väderprognosen ser lovande ut. Skulle godiset mot förmodan ta slut, hämtar vi mer, liksom förra året. Det tar bara några minuter, säger Krister Segergren. 

Förra året dök brandförsvaret upp som en överraskning. Om det inte brinner precis under eventet kanske de dyker upp igen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!