Har inte gett upp om ny station

Det behövs ytterligare en återvinningsstation i Loftahammar, men det är fortfarande inte klart var den skulle kunna ligga.

Det är fortfarande inte klart var den nya återvinningsstationen i Loftahammar ska ligga.

Det är fortfarande inte klart var den nya återvinningsstationen i Loftahammar ska ligga.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Loftahammar2019-02-04 19:00

Det är främst sommartid som det blir problem med källsorteringen i Loftahammar, eftersom befolkningen växer så kraftigt. Vi har tidigare berättat om kritiken mot allt skräp runt den enda återvinningsstation som finns i dag, på planen vid Bjursundsvägen och Sandbyhovsvägen.

Detta var en av flera saker som togs upp vid den förbättringspromenad som gjordes i samhället 2014.

Sedan dess har flera tänkbara placeringar för en ny återvinningsstation diskuterats. Bland annat har det funnits planer på att lägga en station bakom affären i Loftahammar, på kyrkans mark, men det stupade på att kyrkan sa nej.

Magnus Sandström är regionchef på FTI, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen. Han har inte gett upp om att de ska hitta en ny plats, så småningom.

– Vi hade ett mötet om det i november, men det är flera som har jobbat med detta på kommunen som har slutat, så det blir lite att börja om från början och ta ett omtag, säger han.

Ett förslag som har dykt upp från boende på orten är att den nya stationen skulle kunna ligga på industriområdet till vänster, när man kör in i Loftahammar, men det tycker inte Sandström är en bra idé. Han ser helst att stationen ligger på ett ställe där mer folk rör sig. Annars ökar risken för att det samlas grovsopor och annan bråte runt containrarna.

Ambitionen är att hitta något i andra delen av samhället, åt Källvik till, där det finns gott om fritidshus och där mataffären ligger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!