Restaurangen får ny ägare – igen

Restaurangen vid Loftahammars Golfklubb byter innehavare. Igen. Orsaken är att arrendatorn nekades tillstånd att servera alkohol.

Mattias Hultman på Ica Nära Kusten i Loftahammar är sedan några dagar ny arrendator av restaurangen på Loftahammars Golfklubb.

Mattias Hultman på Ica Nära Kusten i Loftahammar är sedan några dagar ny arrendator av restaurangen på Loftahammars Golfklubb.

Foto: Lena Dahlberg

Loftahammar2019-06-04 17:30

Det var den 30 januari i år som Loftahammar Golfklubb skrev ett arrendeavtal angående drift av golfrestaurangen, med företaget Mediaeffekt Management KD AB i Stockholm.

Ett krav för att avtalet skulle gälla var att företaget skulle få tillstånd att servera "starköl, andra jästa alkoholdrycker, vin och spritdrycker till allmänheten mellan klockan 11.00 och 01.00".

När företaget, genom dess ägare Conny Trygg, sökte serveringstillstånd hos Västerviks kommun blev det emellertid, den 9 maj, avslag. Vilket gjorde att Conny Trygg valde att hoppa av.

VT har, utan framgång, försökt nå Conny Trygg för en kommentar.

Redan nu finns en ny arrendator på plats som hyr lokalerna och driver restaurangen vidare. I torsdags skrevs ett arrendeavtal med Mattias Hultman, som sedan länge driver Ica Nära Kusten i Loftahammar.

– Även i mitt fall är det ett krav att vi får serveringstillstånd, jag har redan ansökt om ett sådant. Utan serveringstillstånd backar även vi ur, säger Mattias Hultman.

Det blir flera nyheter på den nya restaurangen. Bland annat kommer det att vara självservering i större utsträckning än tidigare.

– Vi planerar också att framöver arrangera grillkvällar samt temakvällar med musikunderhållning, säger Mattias Hultman.

Loftahammars golfrestaurang har haft flera ägare de senaste åren. Innan Mediaeffekt Management KD AB tog över var det Martin Regnell och Elisabet Johansson från Högsby gård i Helgenäs som drev verksamheten. De tog över våren 2017.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!