Restaurangsatsning ger många nya jobb i kommunen

Bröderna Haglinds satsningar i Västervik och Loftahammar skapar totalt ett 30-tal arbetstillfällen, varav fem–sex är året om.

Här öppnar inom kort restaurang Flott och Bosses glassbar.

Här öppnar inom kort restaurang Flott och Bosses glassbar.

Foto: Lotta Gometz/arkiv

Loftahammar2021-03-03 14:56

I mitten–slutet på april öppnar restaurang Flott och Bosses glassbar i Våran krogs tidigare lokaler i Västervik. Exakt datum är inte fastställt än.

– Det beror på vädret. Är det kanonväder öppnar vi den helgen som är i mitten på april, annars till lönehelgen, säger Fredrik Haglind.

Det är han som kommer att driva restaurangen i Västervik, medan "brorsan", Alexander Haglind, tar hand om de båda glassbarerna, både den i Västervik och den i Loftahammar. Fredrik Haglind ska också driva restaurang Sandbyhof i Loftahammar.

Totalt betyder satsningen ett 30-tal jobb i Västerviks kommun, varav cirka tolv i Loftahammar – ungefär jämnt fördelade mellan glassbaren och restaurangen – och resten i Västervik. Restaurang Flott kommer att vara öppen året om, så fem–sex av jobben är hela året.

De flesta av tjänsterna är redan tillsatta.

– Många går utan jobb. Det är många duktiga som har sökt, säger Fredrik Haglind.

Under våren kommer Flott att vara öppen onsdag–lördag, och det är planen att det blir så från september också.

– När vi kommer in i juni är tanken att köra fullt, alla dagar i veckan, till början–mitten på september, när glassen slutar, säger Fredrik Haglind.

Vad blir det för mat?

– Hamburgare och hummer. Vi har lobster rolls. Det är ungefär som korvbröd med hummerröra. Det är lite udda och eget. På Flott i Linköping har vi bara hamburgare. Eventuellt kommer det att bli hummer där också, säger Fredrik Haglind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!