Dagens Hultsfred var först att berätta om ägarbytet för Lönneberga Mekaniska.
– Ja, bekräftar vd i Amlo Group, Amir Lotfi. Vi har tagit över företaget från första november. Vi ska göra ett bra företag och göra det ännu bättre. Det är ett gammalt fint företag och med enorm kompetens. Den ska vi utveckla till en annan division.
Amlo Group har ytterligare två företag. Bland annat äger man Svetsman i Vimmerby sedan ett antal år tillbaka.
– Företagen är i samma bransch plåtarbeten och skärande bearbetning, säger Amir Lotfi, men de har olika inriktning. Lönneberga arbetar med grövre och tyngre konstruktioner.
Amir Lotfi ser ljust på framtiden för företaget i Lönneberga.
– Visst kommer det att bli en del förändringar, säger han. Men det kommer att bli till det bättre. Men för mig är framtiden alltid ljus, den blir inte mörk förrän man själv målar den svart.
– Det finns mycket som är bra där, säger han, men det en del som behöver förnyas också. Vi kommer bland annat att fokusera på kundservice.
Företagen har kunder över hela landet, och säljer också en del på export.
– Den biten hoppas vi kunna öka i framtiden, säger Amir Lotfi.
Så de 30 anställda på Lönneberga Mekaniska har en del förändringar framför sig. Bland annat ser man möjligheter till synergieffekter mellan företagen.
– Men det betyder inte att det finns planer på att flytta samman företagen, säger Amir Lotfi. Det har vi ingen avsikt att göra. Och vi brukar inte kommentera våra strategier.
Amlo Group har för avsikt att fortsätta växa. Men i en lagom takt.
– Vi ska inte växa bara för växandets egen skull, vi vill göra det på ett bra sätt och det har vi lyckats med. Alla våra företag har haft en tillväxt under de senaste tio åren. Och vi vill fortsätta att växa.
Lönneberga Mekaniska har i dag 30 anställda, men Amir Lotfi utesluter inte att det kan bli några fler i framtiden.
Företaget har gamla rötter i Lönneberga och Silverdalen, inte minst som trucktillverkare. De välkända SMV-truckarna tillverkades här fram till 1977, när företaget togs över av Bröderna Jansson-Nissavarvet. Truckarna, om än i delar har sedan varit en del i tillverkningen och man jobbar dessutom med grövre konstruktioner av olika slag. Förutom legotillverkning, som är den största delen i verksamheten.
Företagets stora hallar gör det möjligt att bygga stora anläggningar på plats.