Paret jobbar på att hinna klart till premiären

Fortfarande är det en hel del kvar att göra för Caroline och Mathias Jäderup innan projektet med en mobil restaurang är i hamn. Men deras foodtruck börjar ta form, och ett premiärdatum är spikat.

Köket börjar komma på plats i bilen, men det finns lite fix kvar att göra, konstaterar Carolin Jäderup som ser fram mot nya äventyr med sin Foodtruck.

Köket börjar komma på plats i bilen, men det finns lite fix kvar att göra, konstaterar Carolin Jäderup som ser fram mot nya äventyr med sin Foodtruck.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2023-04-29 06:00

Premiären är planerad till Upptäckardagen mitten på maj.

– Men det hinner vi, säger Mathias Jäderup optimistiskt och räknar med en och annan sen kväll i verkstaden framöver.

Mathias står för det mesta av bilbyggandet. Visserligen har bilen varit foodtruck tidigare, men nu blir det total ombyggnad inför premiären. Men innan dess ska den få ny färg utvändigt, och en hel del jobb invändigt. Men hjärtat i satsningen, köket, är på plats i bilen, och det är lite småpill kvar där. Sedan ska hela bilen få ny färg. Ett projekt som är en god bit på väg, men det är en hel del kvar att göra.

– Jag har aldrig byggt någon foodtruck förut, erkänner Mathias Jäderup, så det blir att prova sig fram. Och blir det inte bra, får vi göra om till nästa säsong.

undefined
Caroline och Mathias Jäderup tar plats i kioskluckan på bilen. En plats där de kommer att tillbringa en hel del tid framöver, när verksamheten börjar rulla.

Konceptet för maten är redan bestämt.

– Vi kommer att satsa på Smashed Burger, säger Caroline Jäderup, som blir kocken ombord.

– Det kommer att bli tre varianter, med högrev, flankstek eller Pulled Pork.

Det här med hamburgare är förvisso ganska nytt för henne.

– Men det handlar om att man tar en stor köttbulle och smashar den i stekbordet, säger hon. Och som tillbehör har man brynt smör, bräserad lök och två sorters ost.

Hamburger-buss, kan man väl kalla bilen. En travesti på Hamburger Börs i huvudstaden. Som hamburgerställe kommer Caroline och Mattias Jäderup att åka runt på olika marknader i området. Och kanske lite längre än så. Men någon direkt tidtabell för besöken har man inte lagt upp. Inte än i alla fall. Turnéplanen får vänta till de vet att allting fungerar.

undefined
Nylackerad och grann. Foodtrucken börjar likna något. Och när backspeglarna kommer på ser det genast mycket mer färdigt ut.

Men planerna stannar inte där. Caroline räknar med att kunna använda bilen för cateringverksamhet också. Att kunna köra ut till kunden och servera maten.

– Första uppdraget är redan bokat, det är ett bröllop där jag ska servera en buffé från bilen, säger hon.

Sedan hoppas hon på att det ska bli en hel del cateringevent och annat framöver. Och då behöver det inte alls handla om hamburgare.

De tänker bygga bilen så att den klarar det mesta inom matlagning. Med allt vad det betyder.

Caroline Jäderup har i alla fall målsättningen att det ska bli ett heltidsjobb framöver.

– Jag jobbar i Vetlanda fram till första juni. Och sedan blir det fulltid med foodtrucken, säger hon.

undefined
Köket börjar komma på plats i bilen, men det finns lite fix kvar att göra, konstaterar Carolin Jäderup som ser fram mot nya äventyr med sin Foodtruck.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!