Coronasäkrad Lönnebergavecka blir av

Lönnebergaveckan blir av i år också. Efter mycket funderande till och från bestämde sig eldsjälarna bakom arrangemanget att köra.

Visst blir det Lönnebergavecka i år, berättar arrangörerna. Men riktigt som vanligt blir det inte, en del evenemang har stukits, andra har kommit till på grund av coronariskerna.

Visst blir det Lönnebergavecka i år, berättar arrangörerna. Men riktigt som vanligt blir det inte, en del evenemang har stukits, andra har kommit till på grund av coronariskerna.

Foto: OLOF CARLSON

Lönneberga2020-07-13 20:00

– Det är ju tradition sedan 33 år tillbaka, säger Gunborg Nilsson, en av dem som håller i evenemanget. 

Lönnebergaveckan har dessutom kommit att bli något av en hemvändarvecka, där många tar chansen att komma tillbaka till hembygden igen, så är mitt under semestern.

Så man valde att köra på. Men riktigt som vanligt blir det inte. En del av arrangemangen har strukits och ersatts, andra har gjorts om för att inte gå på tvärs med folkhälsomyndighetens krav.

Men trots att en del givna inslag i Lönnebergaveckan fått strykas, bland annat en konsert med William Isaksson har arrangörerna ändå fått ihop ett program som fyller varje dag i veckan.

En nyhet i årets Lönnebergavecka blir nyöppningen av Lönnebergaboa. Laila Johansson och Stefan Högnäs jobbar för fullt för att hinna få allt klart till den 22 juli.

En annan programpunkt under veckan blir när Göte Eklund tar besökarna med sig till Lillån och berättar om det lilla vattendragets betydelse för bygden genom tiderna. Om kvarnar, vattendomar, och om olika anläggningar som finns eller har funnits i ån genom tiderna.

Vävstugan fyller 50 år i år och hade tänkt sig att fira med utställning i hembygdsgården. Men det sätter corona stopp för och Vävstugan får skjuta upp jubileet till nästa år. 

Den traditionella auktionen i hembygdsgården har också lagts på is, den brukar locka lite mer än tillåtna 50 personer. I stället blir det en konst- och hantverksutställning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!