Friskvård är både kul och lärorikt

Det kom att bli en alldeles fantastisk friskvårdsdag för SPF-seniorerna i den vackra hembygdsparken, med massor av olika aktiviteter och tävlingar.

SPF-seniorer på grönbete. Det blev en fin dag i Lönneberga Hembygdspark med massor av motion och information.

SPF-seniorer på grönbete. Det blev en fin dag i Lönneberga Hembygdspark med massor av motion och information.

Foto: Olof Carlson

LÖNNEBERGA2018-06-08 21:28

Med åren har det kommit att bli lite av en tradition i föreningen att hitta på något kul så här års. Och det ska vara med friskvårdstema förstås.

Så dagen fylldes med en hel rad lekfulla tävlingar. Som till exempel stövelkastning i stege och bollkastning i hink. Och så förstås den traditionella leken att fånga ringar på en lång stång med en backspegel som enda hjälpmedel.Tävlingarsom lockade fram åtskilliga glada skratt och en hel del applåder dessutom.

Men det blev förstås också samling kring borden under dagens lopp. Grillad varm korv håller Sverige vid liv så här års. Även om det går åt rigorösa säkerhetsanordningar. Så det blev traditionell grillkorv även i år.

Och medan publiken ändå satt där, fick de lära sig en hel del om Lönneberga socken i allmänhet och Hembygdsparken i synnerhet när Sterne Ingvarsson berättade om kända och okända personer från socknen och hur det gick till när hembygdsparken byggdes och stugorna flyttades hit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!