Nu ska missionshuset säljas

"Det finns ett akut behov av underhåll. Men huset har absolut en potential". Mäklaren Lisa Danielsson har fått uppdraget att sälja Lönnebergas gamla missionshus.

Lönnebergas gamla missionshus ligger ute till salu, berättar mäklaren Lisa Danielsson på Länsförsäkringars fastighetsförmedling. "Ett renoveringsobjekt med potential", tycker hon.

Lönnebergas gamla missionshus ligger ute till salu, berättar mäklaren Lisa Danielsson på Länsförsäkringars fastighetsförmedling. "Ett renoveringsobjekt med potential", tycker hon.

Foto: Olof Calson/Johanna Rotebäck

Lönneberga2022-10-04 11:09

– Adressen Lönneberga hoppas jag ska vara ett säljande argument, så jag tror på det här även om det finns mycket att göra, säger hon.

– Behovet av underhåll är akut, det måste göras nu, helst i går, om det ska gå att rädda huset. Det finns potential att göra något väldigt fint av det, men det blir mycket jobb. Ja, näst intill ett nybygge.

Prislappen är tämligen blygsam, det ligger ute för 125 000 kronor. Men för att få det beboeligt kommer det att krävas mycket mer, både i fråga om tid och pengar.

– Jag hoppas det dyker upp en köpare som ser potentialen, och som är händig, säger Lisa Danielsson.

För mitt i allt förfall finns ändå en stor kyrksal och en lägenhet. 

– Det är en unik byggnad, även om den ser ganska alldaglig ut utvändigt med sin tegelfasad. Stommen är i bra skick, men taket läcker och det regnar in. 

Hon sticker inte under stol med att det finns både fukt och mögel i byggnaden.

Det är många år sedan huset avkristnades, och sedan dess har det också varit loppis här under en kortare period.

– Det är minst fem år sedan det var någon därinne senast, säger Lisa Danielsson.

Säljaren bor på annan ort, långt ifrån Lönneberga, och det är därför huset nu ska säljas. Och det blir som det går och står, till och med loppisprylarna som finns kvar i huset ingår.

– Mycket av dem är nog förstörda, säger Lisa Danielsson, men en del kanske går att rädda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!