I våras invigdes parets foodtruck där de serverar smashed burger, pulled pork och finstrimlad flankstek i hamburgerbröd.
– När vi började med foodtrucken blev det ganska stort direkt. Eftersom vi har komplement med annan slags catering också, så räcker inte foodtrucken till, säger Caroline Jäderup.
– Vi var tvungna att tänka om, men vi har inte hittat något kök i kommunen som vi har kunnat använda oss av.
Då föddes idén att investera i en restaurang- och cateringcontainer. Anläggningen, som senast var en liten hamnkrog i Ronneby, har nu ställts upp vid Mathias bilverkstad i Lönneberga.
– Tanken är att vi ska ha uteservering på sommaren. Det följde med ett stort trädäck som kommer att byggas upp här. Det ska inte vara någon fancy restaurang med vita dukar, utan vi vill ha lite Mulle Meck-känsla på konceptet. Tanken är att vi ska kunna erbjuda våra hamburgare även här.
Förhoppningen är att restaurangen ska locka både ortsbor och turister.
– Det är mycket turister i Lönneberga på sommaren, säger Caroline Jäderup som konstaterar att vandrarhemmet, som ligger ett stenkast från bilverkstaden, har många besökare.
– Sedan stannar det mycket folk och tar bilder på Lönnebergaskylten.
Även med foodtrucken har de haft servering vid bilverkstaden vid vissa tillfällen, men oftast har de åkt runt med matvagnen till andra platser.
– Vi har varit fullbokade hela sommaren.
Med tanke på den stora efterfrågan ser Caroline Jäderup restaurang- och cateringcontainern som ett bra komplement.
– Det har varit mycket folk när vi har haft servering här. Det har varit över 100 varje gång. Vi lade ut på sociala medier och frågade om de önskade att vi skulle ha mer öppet här, och den största delen vill att vi ska ha mer öppet, vilket känns kul.
Ska ni servera både hamburgare och annan mat här i Lönneberga?
– Vi har lite idéer framöver, så vi får se vad det blir. Vi tänkte att det också ska finnas lite fika.
När räknar ni med att ha verksamheten igång?
– Vi hoppas kunna sätta igång så fort som möjligt, i alla fall köket. Sedan tänker vi att vi ska ha en invigning i vårdagarna när vädret blir lite bättre.
Hur känns det att göra en sådan här satsning med tanke på det skakiga ekonomiska läget i samhället?
– Det är självklart nervöst, men vi märker att folk bokar catering. Jag känner att det är en bra investering och vi har fått väldigt mycket hejarop.