I vÄras invigdes parets foodtruck dÀr de serverar smashed burger, pulled pork och finstrimlad flankstek i hamburgerbröd.
â NĂ€r vi började med foodtrucken blev det ganska stort direkt. Eftersom vi har komplement med annan slags catering ocksĂ„, sĂ„ rĂ€cker inte foodtrucken till, sĂ€ger Caroline JĂ€derup.
â Vi var tvungna att tĂ€nka om, men vi har inte hittat nĂ„got kök i kommunen som vi har kunnat anvĂ€nda oss av.
DÄ föddes idén att investera i en restaurang- och cateringcontainer. AnlÀggningen, som senast var en liten hamnkrog i Ronneby, har nu stÀllts upp vid Mathias bilverkstad i Lönneberga.
â Tanken Ă€r att vi ska ha uteservering pĂ„ sommaren. Det följde med ett stort trĂ€dĂ€ck som kommer att byggas upp hĂ€r. Det ska inte vara nĂ„gon fancy restaurang med vita dukar, utan vi vill ha lite Mulle Meck-kĂ€nsla pĂ„ konceptet. Tanken Ă€r att vi ska kunna erbjuda vĂ„ra hamburgare Ă€ven hĂ€r.
Förhoppningen Àr att restaurangen ska locka bÄde ortsbor och turister.
â Det Ă€r mycket turister i Lönneberga pĂ„ sommaren, sĂ€ger Caroline JĂ€derup som konstaterar att vandrarhemmet, som ligger ett stenkast frĂ„n bilverkstaden, har mĂ„nga besökare.
â Sedan stannar det mycket folk och tar bilder pĂ„ Lönnebergaskylten.
Ăven med foodtrucken har de haft servering vid bilverkstaden vid vissa tillfĂ€llen, men oftast har de Ă„kt runt med matvagnen till andra platser.
â Vi har varit fullbokade hela sommaren.
Med tanke pÄ den stora efterfrÄgan ser Caroline JÀderup restaurang- och cateringcontainern som ett bra komplement.
â Det har varit mycket folk nĂ€r vi har haft servering hĂ€r. Det har varit över 100 varje gĂ„ng. Vi lade ut pĂ„ sociala medier och frĂ„gade om de önskade att vi skulle ha mer öppet hĂ€r, och den största delen vill att vi ska ha mer öppet, vilket kĂ€nns kul.
Ska ni servera bÄde hamburgare och annan mat hÀr i Lönneberga?
â Vi har lite idĂ©er framöver, sĂ„ vi fĂ„r se vad det blir. Vi tĂ€nkte att det ocksĂ„ ska finnas lite fika.
NÀr rÀknar ni med att ha verksamheten igÄng?
â Vi hoppas kunna sĂ€tta igĂ„ng sĂ„ fort som möjligt, i alla fall köket. Sedan tĂ€nker vi att vi ska ha en invigning i vĂ„rdagarna nĂ€r vĂ€dret blir lite bĂ€ttre.
Hur kÀnns det att göra en sÄdan hÀr satsning med tanke pÄ det skakiga ekonomiska lÀget i samhÀllet?
â Det Ă€r sjĂ€lvklart nervöst, men vi mĂ€rker att folk bokar catering. Jag kĂ€nner att det Ă€r en bra investering och vi har fĂ„tt vĂ€ldigt mycket hejarop.