HÀr Àr foodtruck-parets nya satsning: "Mycket hejarop"

Efter en fullbokad sommar med foodtrucken tar Caroline och Mathias JÀderup nÀsta steg. Paret satsar nu pÄ en restaurang- och cateringcontainer med stort kök i Lönneberga. "Vi har fÄtt vÀldigt mycket hejarop."

Caroline JÀderup berÀttar att de nu ska ordna med vatten och el till restaurangcontainern. "SÄ fort det Àr fÀrdigt kan vi köra igÄng."

Caroline JÀderup berÀttar att de nu ska ordna med vatten och el till restaurangcontainern. "SÄ fort det Àr fÀrdigt kan vi köra igÄng."

Foto: Jimmy Larsson

Lönneberga2023-10-17 18:00

I vÄras invigdes parets foodtruck dÀr de serverar smashed burger, pulled pork och finstrimlad flankstek i hamburgerbröd.

– NĂ€r vi började med foodtrucken blev det ganska stort direkt. Eftersom vi har komplement med annan slags catering ocksĂ„, sĂ„ rĂ€cker inte foodtrucken till, sĂ€ger Caroline JĂ€derup.

– Vi var tvungna att tĂ€nka om, men vi har inte hittat nĂ„got kök i kommunen som vi har kunnat anvĂ€nda oss av.

undefined
Tidigare i Är satsade Caroline och Mathias JÀderup pÄ en egen foodtruck, vilket blev en succé

DÄ föddes idén att investera i en restaurang- och cateringcontainer. AnlÀggningen, som senast var en liten hamnkrog i Ronneby, har nu stÀllts upp vid Mathias bilverkstad i Lönneberga.

– Tanken Ă€r att vi ska ha uteservering pĂ„ sommaren. Det följde med ett stort trĂ€dĂ€ck som kommer att byggas upp hĂ€r. Det ska inte vara nĂ„gon fancy restaurang med vita dukar, utan vi vill ha lite Mulle Meck-kĂ€nsla pĂ„ konceptet. Tanken Ă€r att vi ska kunna erbjuda vĂ„ra hamburgare Ă€ven hĂ€r.

Förhoppningen Àr att restaurangen ska locka bÄde ortsbor och turister.

– Det Ă€r mycket turister i Lönneberga pĂ„ sommaren, sĂ€ger Caroline JĂ€derup som konstaterar att vandrarhemmet, som ligger ett stenkast frĂ„n bilverkstaden, har mĂ„nga besökare.

– Sedan stannar det mycket folk och tar bilder pĂ„ Lönnebergaskylten.

undefined
Caroline JÀderup berÀttar att de nu ska ordna med vatten och el till restaurangcontainern. "SÄ fort det Àr fÀrdigt kan vi köra igÄng."
undefined
Inne i containern finns all utrustning som krÀvs för att laga mat. "FrÄn första början har det varit en skolrestaurang", sÀger Caroline JÀderup.

Även med foodtrucken har de haft servering vid bilverkstaden vid vissa tillfĂ€llen, men oftast har de Ă„kt runt med matvagnen till andra platser.

– Vi har varit fullbokade hela sommaren.

Med tanke pÄ den stora efterfrÄgan ser Caroline JÀderup restaurang- och cateringcontainern som ett bra komplement.

– Det har varit mycket folk nĂ€r vi har haft servering hĂ€r. Det har varit över 100 varje gĂ„ng. Vi lade ut pĂ„ sociala medier och frĂ„gade om de önskade att vi skulle ha mer öppet hĂ€r, och den största delen vill att vi ska ha mer öppet, vilket kĂ€nns kul.

Ska ni servera bÄde hamburgare och annan mat hÀr i Lönneberga?

– Vi har lite idĂ©er framöver, sĂ„ vi fĂ„r se vad det blir. Vi tĂ€nkte att det ocksĂ„ ska finnas lite fika.

undefined
Caroline JÀderup hoppas att bÄde Lönnebergabor och turister ska besöka restaurangen framöver.

NÀr rÀknar ni med att ha verksamheten igÄng?

– Vi hoppas kunna sĂ€tta igĂ„ng sĂ„ fort som möjligt, i alla fall köket. Sedan tĂ€nker vi att vi ska ha en invigning i vĂ„rdagarna nĂ€r vĂ€dret blir lite bĂ€ttre.

Hur kÀnns det att göra en sÄdan hÀr satsning med tanke pÄ det skakiga ekonomiska lÀget i samhÀllet?

– Det Ă€r sjĂ€lvklart nervöst, men vi mĂ€rker att folk bokar catering. Jag kĂ€nner att det Ă€r en bra investering och vi har fĂ„tt vĂ€ldigt mycket hejarop.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om