The Roaring Cadillacs är redo för Lönneberga

The Roaring Cadillacs spelar numera endast när medlemmarna själva tycker att det är kul. På lördag kväll kommer Eddie Meduzas före detta kompband på besök till Lönneberga.

The Roaring Cadillacs är redo för lördagens spelning i Lönneberga.

The Roaring Cadillacs är redo för lördagens spelning i Lönneberga.

Foto: Privat

Lönneberga2022-07-29 06:00

Rockbandet The Roaring Cadillacs är högst sannolikt allra mest kända för att ha spelat tillsammans med sångaren, kompositören och textförfattaren Eddie Meduza fram till att den senare avled den 17 januari 2002.

Efter den karismatiske frontmannens bortgång har det kvarvarande kompbandet fortsatt att spela de välkända låtarna från Eddie Meduzas brokiga karriär. På lördag kväll är det dags för bandet att spela i Lönneberga.

– Det ska bli kul. Vi är väldigt laddade inför Lönneberga, säger Lasse Hedlund, basist i den nuvarande upplagan av The Roaring Cadillacs.

Hur förvaltar bandet minnet och arvet efter Eddie Meduza?

– Bland annat genom ett bra tryck på konserterna samt att spela de flesta av hans största hits. Det är alltifrån Gasen i botten till Punkjävlar och Mera brännvin. Det är ju de låtarna som publiken är där för att höra, säger Lasse Hedlund.

Har ni varit i trakterna kring Lönneberga förut?

– Nej, det tror jag inte att vi har. Vi lirade i Kisa en gång, det är kanske det närmaste vi kan komma.

Lasse Hedlund meddelar också att konserten i Lönnebergaboa inte enbart kommer att bestå av Eddie Meduzas låtar.

– Nej, vi kör även andra låtar under en del av kvällen. Då blir det låtar av bland annat Ac/Dc och ZZ Top, säger mannen som med nuvarande sångaren, Peter Melin, spelade ihop med Eddie Meduza i tio års tid.

– Under de åren fick man verkligen uppleva saker som inte var av denna värld, säger han med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!