Lokal restaurang är till salu

Restaurang Lönnebergaboa är till salu. Ännu finns inga intressenter men mäklaren Jan Bergström ser långsiktigt på försäljningen. "Det här är en verksamhet som man ska bedriva och den typen av fastighet är ofta lite svårare att få såld än en villa eller fritidshus. Så vanligtvis tar det lite längre tid", säger han.

Restaurang Lönnebergaboa ligger nu ute till salu. "Mycket lämplig lokal för privata fester och lunchstopp för bussresor", står det i beskrivningen på Hemnet.

Restaurang Lönnebergaboa ligger nu ute till salu. "Mycket lämplig lokal för privata fester och lunchstopp för bussresor", står det i beskrivningen på Hemnet.

Foto: Arkiv

Lönneberga2024-06-28 20:00

Sedan ett par dagar tillbaka ligger Lönnebergaboa ute på bostadssajten Hemnet med en prislapp på 825 000 kronor. 

– Det har inte hänt så mycket än, det är inte några som har hört av sig. Sedan är det naturligtvis folk som tittar, säger Jan Bergström på Svensk Fastighetsförmedling i Hultsfred. 

Det är inte första gången som han har hand om försäljningen av restaurangen. 

– Jag har sålt den en gång förut. Men inte till dem som har den nu.

Fastigheten är på 843 kvadratmeter och ligger på Kyrkvägen 2 i Lönneberga. Enligt beskrivningen på Hemnet är det "en väl utrustad restaurang med fulla rättigheter som enda matställe i Lönneberga/Silverdalen". 

– Rent generellt kan man säga att den här typen av fastigheter är lite svårare och restauranger lider fortfarande efter pandemin. Det kan också vara svårt att få lån till rörelser. Bankerna vill hellre låna ut pengar till privatpersoner som köper hus eller bostadsrätter. 

Men trots utmaningen tror Jan Bergström att det ska gå att få restaurangen såld.

– Ja, det tror jag. Jag har sålt den förut så det ska kunna gå igen. Men man vet aldrig.

Vem är den ideala köparen?

– Någon som kan det här med mat och är duktig på det. En restaurangmänniska. 

Vimmerby Tidning har varit i kontakt med nuvarande ägare som avböjer att kommentera försäljningen.

undefined
Mäklaren Jan Bergström har ännu ingen prognos på hur lång tid försäljningen kommer att ta. Nuvarande ägaren har haft restaurangen sedan pandemin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!