I tredje avsnittet av det populära SVT-programmet besökte deltagarna bland annat kommunala musikskolan och Hotell Hulingen i Hultsfred.
Vistelsen i Hultsfreds kommun blev extra speciell för 26-årige Chicagobon Maxwell Mirho, eller Max som han kallas. Han fick åka till Lönneberga för att se trakten där hans förfäder levde.
– Det var konstigt. Jag har fortfarande svårt att förstå att jag kommer därifrån, säger Maxwell Mirho till Vimmerby Tidning.
– Jag planerar att lägga en del tid på att lära mig om svensk historia i allmänhet och hur livet var för människorna, speciellt för mina förfäder.
Han är uppväxt vid havet, så han kände sig inte särskilt hemma i de småländska skogarna. Han kunde inte heller relatera till sina svenska förfäders yrkesliv.
– Min släkthistoria var inte alls vad jag hade väntat mig. Jag och min mamma hade hoppats hitta förfäder som var kreativa och skapade saker. Det är vad vi själva tycker om att göra. Men mina förfäder var militärer och lantbrukare, säger han och tillägger att de inte hade möjlighet att välja yrke utifrån personliga preferenser.
Maxwell Mirho jobbar som Tiktok-influerare och beskriver sig själv som en väldigt kreativ person, vilket inte minst syns på hans klädstil. Under tv-inspelningarna i Sverige bar han egendesignade kläder i rött och grönt, vilket gjorde att han stack ut bland de andra deltagarna.
– När jag tittar i min garderob är de flesta kläder röda eller gröna, säger han utan att kunna förklara varför han fastnat för just de färgerna.
Apropå Lönneberga visade det sig att en av hans släktingar hette Emil, vilket han tyckte var häftigt med tanke på Astrid Lindgrens berättelser, även om han inte läste Emil i Lönneberga som barn.
– Jag kommer ihåg att jag läste mycket Pippi Långstrump när jag var liten.
Många av amerikanerna i "Allt för Sverige" blir känslosamma när de läser om sina förfäder. Du verkade inte bli särskilt känslosam, varför inte?
– Jag tycker att jag är en väldigt känslosam person, men jag uttrycker inte mina känslor genom att gråta, säger Maxwell Mirho som menar att han blir exalterad på andra sätt när han är med om någonting stort.
Han tycker att resan till Sverige har förändrat hans liv.
– Även om jag bara var i Sverige i några veckor känns det som att jag åldrades två år, säger han och berättar att han blev mer trygg i sig själv, lärde sig många nya saker och fick massor av nya vänner.
Han väntade sig inte att han skulle komma så bra överens som han gjorde med de andra amerikanerna. Särskilt god vän blev han med Britta Lundin.
– Jag och Britta var som bästa vänner direkt. Vi är båda kreativa personer och har liknande humor. Vi skämtar och får varandra att skratta.
I Hultsfred fick de se Bryan Withiam sjunga en Kent-låt tillsammans med Dimpker Brothers och Filip Olvenius.
– Hultsfred var härligt. Jag pratade med musikerna efter Bryans framträdande och de förklarade varför Hultsfred är så viktigt för musiklivet i hela Sverige.
Vad var svårast med att delta i programmet?
– Det var förvånansvärt tufft att filma, säger Maxwell Mirho och berättar att det var mycket jobb med att spela in alla inslag till programmet.
– Men det svåraste är att inte bli överväldigad när du lär dig så mycket och upplever så många nya saker varje dag.