Paret satsar på foodtruck: "Känns väldigt bra"

Hultsfreds kommun får inom kort tillökning på matfronten med en foodtruck. I vårdagarna hoppas Caroline och Mathias Jäderup ha sin invigning i Lönneberga.

Caroline och Mathias Jäderup satsar på foodtruck. I vår blir det invigning i Lönneberga.

Caroline och Mathias Jäderup satsar på foodtruck. I vår blir det invigning i Lönneberga.

Foto: Stepanek Photography/Most photos/Privat

Lönneberga2023-03-12 18:07

– Tanken är att vi ska komma igång i vårdagarna. Vi har inte satt något datum än. Vi håller på och göra i ordning en bil, berättar Caroline Jäderup för Vimmerby Tidning.

Hon är inte ny i branschen. För några år sedan drev hon Carolines catering i Hultsfred men det lades på is när familjen utökades med barn.

– Saknaden av det här funnits kvar. Istället för att starta upp en restaurang när man har småbarn så tänkte vi att en bil på hjul är kanske lite bättre. Sen finns det inte så många foodtrucks häromkring, säger hon.

Vad blir konceptet?

– Vår grundidé kommer vara att servera smashed burger på högrev, sen pulled pork och finstrimlad flankstek i hamburgerbröd. 

Vid invigningen kommer foodtrucken att stå på hennes mans Mathias bilverkstad i Lönneberga. Men sen är tanken att stå på olika platser, både i Hultsfred och Vimmerby. Dessutom är planen att kunna erbjuda catering. 

Hur känns det att dra igång en ny satsning i tider med lågkonjunktur och ekonomisk oro?

– Jag och min man har fasta jobb sen innan. Vi kommer ha kvar det till att börja med och kommer bedriva det här på helger. Responsen som vi redan nu fått är bra. Vi har redan grejer inbokade. Så det känns väldigt bra och vi är hoppfulla, säger Caroline Jäderup. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!