Nytt försök – nu ska också grannhuset säljas

Kronofogdemyndigheten gör ett nytt försök att sälja det lilla hyreshuset på Källgatan i Lönneberga. Nu ligger dessutom grannhuset på samma tomt ute.

Nu görs ännu ett försök att sälja de båda redhusen från 1961.  förra gången misslyckades Kronofogden att få acceptabla bud.

Nu görs ännu ett försök att sälja de båda redhusen från 1961. förra gången misslyckades Kronofogden att få acceptabla bud.

Foto: Olof Carlson

Lönneberga2023-02-01 12:37

Husen har stått tomma länge, och sedan flera år tillbaka är de belagda med uthyrningsförbud. Husen har dessutom gemensamt värmesystem, ett bergvärmesystem som finns i det ena husets källare, men som försörjer båda med värme. Fogden pekar dock på att husen varit kallställda en lång period.

Efter att ha låtit göra en värdering av de båda husen, inför att de nu bjuds de nu ut på exekutiv aktion uppskattade marknadspriset för det ena för 400 000 i utrop, det andra för 300 000 i utrop. En visning av de båda husen är planerad till 14 februari och auktionen blir sedan den 22:e.

Den tidigare auktionen i november i fjol, på huset Källgatan 10 fullföljdes aldrig. Det enda bud som kommit in var för lågt och kunde inte accepteras av vare sig kronofogde eller pantinnehavare, sa då Ulrika Attnäs Loebbert på myndighetens försäljningsavdelning.

Så det blev dags för plan B.  Nu två månader senare gör Kronofogden ytterligare ett försök att sälja huset på auktion. Den här gången ligger också grannhuset på samma tomt ute till försäljning. Var för sig, men på samma gång. Vilket kanske öppnar nya möjligheter att hitta en köpare. Båda husen är ganska lika, två lägenheter i varje. De är dessutom ganska lika i skick. Kronofogden sticker inte under stol med att det att finns en hel del att göra för att få dem beboeliga igen. Värderingen vittnar om trasiga fönster, vattenskador och andra problem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!