Plötsligt stod tre män i sovrummet - Kvinna rånades

Lönnebergakvinnan väcktes av att det plötsligt stod tre för henne främmande personer i sovrummet. De var hotfulla och när de lämnade fick de med sig en del saker.

Kvinnan väcktes vid halvtvåtiden på natten av att tre personer tagit sig in i hennes sovrum.

Kvinnan väcktes vid halvtvåtiden på natten av att tre personer tagit sig in i hennes sovrum.

Foto: tt

Lönneberga2020-12-22 10:12

De tre gärningspersonerna hade tagit sig in i hennes bostad med våld och hotade kvinnan som är i 30-årsåldern, med ännu mera våld. Inte minst om hon kontaktade polisen och anmälde rånet.

– När personerna sedan lämnade lägenheten tog de med sig bland annat hennes mobiltelefon, en del kläder och mediciner, säger Anders Hultman vid polisen i Oskarshamn som har hand om utredningen. 

Det blev en skrämmande upplevelse för kvinnan och hon blev skärrad efter händelsen. 

– Hon kunde dock höras av polis i samband med anmälningstilfället, säger Anders Hultman, vi kommer att ha ytterligare målsägarförhör igen om detaljerna.

Händelsen inträffade vid halvtvåtiden, natten till tisdagen på en adress i centrala Lönneberga och de tre okända gärningspersonerna misstänks för rån och för övergrepp i rättssak. 

Det senare eftersom rånarna hotade med våld om hon anmälde det hela.

Under tisdagen var polistekniker på plats i den aktuella lägenheten och gjorde en platsundersökning för att om möjligt hitta spår efter gärningspersonerna. Men i vilken mån de gjorde några fynd på brottsplatsen återstår att se.

– Är det någon som gjort några iakttagelser, fordon eller personer som varit i farten mitt i Lönneberga, i närheten av Lönnebergaboa, vid den aktuella tiden, är vi mycket intresserade av att få veta det, säger Anders Hultman. Det går bra att kontakta mig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!