Så många firade midsommar här

Mycket gemyt, många återseenden och så klart det klassiska midsommarfirandet. Lönneberga hembygdsgård var en plats som samlade mycket besökare under midsommaraftonen.

Ellen Gudmundsson var en av dem som njöt av miljön i hembygdsgården.

Ellen Gudmundsson var en av dem som njöt av miljön i hembygdsgården.

Foto: Ivonne Svahn

Lönneberga2019-06-22 14:50

Anette och Gert-Inge Tapper är bördiga från Silverdalen men har bott 37 år utanför Lund. De har åkt direkt till firandet för att kunna vara med.

– Jag har köpt föräldrahemmet dit vi ska sen. Den här bygden är mycket nostalgi och det är fantastiskt avkopplande att komma hit, säger Gert-Inge.

Så sent som för tre veckor sedan då gifte sig sonen Björn i hembygdsgården.

Mindre vana vid firandet är Matilda Lockström. Fast hon är från Silverdalen har hon aldrig besökt firandet tidigare.

– Det är mysigt men jag har nog aldrig varit på det innan. Midsommar är tradition och jag har varit mycket i Vena vid midsommar, säger hon där hon sitter med familjen på en filt i gröngräset.

Och midsommarfirandet i Lönneberga hembygdsgård skulle kunnat vara vy i den bästa av reklamfilmer över det goda livet. Många la spontant ut en picknickfilt i den vackra miljön och i det strålande solskenet. För andra var en portion hemgjord ostkaka, hembakat en given sak. Överallt uppstod spontana möten och många återseenden och den svaga vinden gjorde att myggen inte jagade hem besökarna i förtid.

– Bortåt 50 personer samlades för att klä midsommarstången och uppskattningsvis 450 personer har kommit till firandet, säger Sven-Gunnar Tegberger i Lönneberga hembygdsgille.

Många av dem deltog i lekarna kring midsommarstången, där Ingers spelmanslag bestående av Inger Isaksson med barn och barnbarn spelade och Gunborg Nilsson var lekledare.

I väntan på dansen.
I väntan på dansen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!